Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Skaistumkonkurss tuvojas

Saeimas vēlēšanas nupat sāk tuvoties aizvien straujāk, par ko liecina ne tikai kalendārs, bet arī politiķu aktivitātes pieaugums publiskajā telpā. Nekādu pārsteigumu nerada fakts, ka jau vairākas nedēļas pie varas esošie politiķi – ministri, deputāti – aktīvi vizinās reģionālajās vizītēs, izrāda iepriekšējos četros gados nepieredzēta apjoma rūpes par skolotāju, ārstu un citu pilsoņu (lasi – potenciālo vēlētāju) darba dzīvi un sadzīves apstākļiem.

Skaidrs, ka tas viss ir nekas vairāk kā vēlētāju balsu zvejošana. Tieši tādā pašā mērā, kā jaunu, sabiedrībā populāru "seju" aicināšana vēlēšanu sarakstos. Nevar nepamanīt, ka tā dēvētajās reģionālajās vizītēs un dažādos preses paziņojumos un ierakstos sociālo tīklu kontos politiķi labprāt runā par pozitīvo un jau atkal sola padarīt dzīvi labāku (gan nekonkretizējot, kam tieši), taču konstanti izvairās runāt par būtiskām, pašreizējā ģeopolitiskajā un ekonomiskajā situācijā pat zināmā mērā eksistenciālām tēmām. Un šādu tēmu ir daudz – briestošā sociāli ekonomiskā krīze gaidāmajā apkures sezonā, iedzīvotāju skaita dramatiskais samazinājums, izglītības pieejamības un pedagogu deficīta problēma, aizvien vāji nostiprinātie posmi austrumu robežā. Šo uzskaitījumu var turpināt bezgalīgi, taču reizē gan savdabīgi, gan pašsaprotami, ka politiķi priekšvēlēšanu periodā labprātāk izvēlas viegli populistiskas tēmas, ar kurām var paspīdēt labā gaismā, taču konsekventi izvairās runāt un uzņemties atbildību par nepadarīto.

Taču savdabīga ir vēl kāda nianse – jau kārtējo reizi partijas būtībā nodemonstrē savu ārkārtīgi vājo kapacitāti un nespēju vēlētāju "nocopēt" ar padarīto darbu uzskaitījumu, bet tā vietā piesaista jaunus kadrus, kurus, visticamāk, izmantos kā instrumentus, lai Saeimā ievilktu svarīgākos partijas līderus. Proti, esošie politiķi diezgan skaidri apzinās, ka ir augsts risks neiekļūt jaunajā parlamenta sastāvā ar pašreizējiem, sabiedrībā ne īpaši mīlētajiem kadriem, tāpēc arī šobrīd, un diezgan drošticami arī vēl nākamajās nedēļās, piedzīvosim interesantus brīžus, kad partiju rindas papildināsies ar dzejniekiem, pēkšņi Latviju mīlēt atsākušiem un šeit it kā uz visu atlikušo dzīvi atbraukušajiem tautiešiem, visu ko komentēt gataviem militārajiem ekspertiem un tamlīdzīgiem personāžiem.

Respektīvi – vēlēšanās partijas gatavojas konkurēt nevis ar spēcīgām, kvalitatīvi izstrādātām un ilgtspējīgām Latvijas attīstības stratēģijām, bet gan gatavojas rīkot sabiedrībā populāru cilvēku skaistumkonkursu. Un tas ir ļoti nožēlojami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē