Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenojautu, ka tik drīz pie tā būs jāatgriežas, šoreiz jau veltot jautājumu valdības koalīcijas vecākajam brālim – cik pieļaujami politiski savtīgos nolūkos ir nereaģēt uz jaunākā koalīcijas partnera nepieļaujamu rīcību?

Runa, protams, ir par sestdien Rīgā pie Raiņa pieminekļa notikušo nelielo, pārsvarā jauniešu apmeklēto mītiņu Palestīnas atbalstam un Izraēlas nosodīšanai. Mītiņā izmantotie plakāti pamatā pārmeta Izraēlai pašaizsardzības robežu pārsniegšanu, jo atbildes triecienos teroristiskajām organizācijām Hamās Gazā un Hizbullāh Libānā iet bojā arī civiliedzīvotāji.

2,5 tūkstošu zīmju ietvarā nav iespējams izskaidrot visu šī naratīva izcelsmi, maldus un ieguvējus no tā, bet skaidrs, ka tas iederas Kremļa Tuvo Austrumu teroristu grupējumiem labvēlīgajā pasaules redzējumā. Tādēļ un ne tikai tādēļ šis mītiņš ir un paliek proteroristisks, bet visiem tā apmeklētājiem, kuriem tas liek justies nekomfortabli, ir jāpārbauda savi patērētie informatīvie kanāli, noturība pret propagandu un zināšanu dziļums šī Tuvo Austrumu konflikta vēsturē un būtībā.

Nemaz nerunāsim par atklāti cinisko datumu, kas bija izraudzīts šī mītiņa sarīkošanai – dienu pirms 7. oktobra slaktiņa, ko Hamās sarīkoja, iebrūkot Izraēlā, nogalinot, izvarojot un sagrābjot ķīlniekos simtiem ebreju.

Līdz ar to Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, viens no Progresīvo Saeimas deputātiem Atis Švinka bija patiesi viens no pēdējiem šī politiskā spēka pārstāvjiem, kurus šajā pašķidrajā mītiņā būtu iedomājams ieraudzīt. Pirmkārt jau viņa ieņemtā amata dēļ – politiski viņš ir aizsardzības ministra Andra Sprūda (Progresīvie) labā roka ministrijā.

Vai Jaunā Vienotība, kuras pārraudzībā turklāt ir ārlietu resors, un premjere Evika Siliņa neaizspēlējas pārāk tālu, it kā gūstot iekšpolitiskos punktus no šiem Progresīvo klupieniem un neizsvērtajiem lēmumiem? Jā, šodien Vienotībai varbūt ir ērti, ka publika šūmējas par Progresīvo dalību proteroristiskā mītiņā, par satiksmes ministra Kaspara Briškena problēmām tikt galā ar nozares krīzēm, nevis fokusējas, piemēram, uz Vienotības finanšu ministra Arvila Ašeradena saražotajiem nodokļu pārsteigumiem. Bet dienas beigās, kad putekļi nosēdīsies, uz galda paliks cits jautājums – kā Siliņa pieļāva, ka aizsardzības ministrs neatbrīvo proteroristiskā mītiņā piedalījušos parlamentāro sekretāru?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē