Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagaidām "viss ir labi"

Saeimas vēlēšanas tuvojas aizvien straujāk, un to var pamanīt ne tikai mediju ziņās un sociālajās saziņas platformās, bet arī dažādos brīvdabas pasākumos, kas šogad atkal bagātīgi baudāmi pēc iepriekšējo gadu liegumiem Covid-19 dēļ. Un šogad – kā jau vēlēšanu gadā – diemžēl neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa ir partiju aģitācijas teltis, kas zināmā mērā kaitina tos cilvēkus, kuri vēlas izbaudīt svētkus, nevis klausīties solījumus un pasakas par to, cik labi dzīvosim nākamos četrus gadus, ja tā vai cita partija iekļūs Saeimā un nākamajā valdībā.

Taču ierasti – ne no vienas pašreiz parlamentā pārstāvētās partijas nesadzirdēsim veselīgu paškritiku un kļūdu atzīšanu. Par to šobrīd visi cenšas izvairīties runāt. Bažas rada arī tas, ka priekšvēlēšanu solījumu maratonā politiķi, šķiet, pavisam aizmirsuši arī pašreiz aktuāli darāmos darbus. Te runa ir gan par energodrošību, gan pedagogu un mediķu gadiem neatrisinātajām problēmām, gan nenoliedzami arī Covid-19 vīrusu.

Diezgan dīvaini redzēt, ka šie aktuālie jautājumi ir pazuduši no politiķu dienaskārtības prioritāšu saraksta augšgala, lai gan vēl nupat paprāvs mediķu skaits bija sanācis protesta akcijā pie Veselības ministrijas, lai paustu savu sāpi. Tieši tāpat visiem zināms par pedagogu lēmumu septembrī sākt beztermiņa streiku, protestējot pret varas nevēlēšanos ieklausīties viņu vajadzībās un problēmās. Tikpat savdabīga ir arī valdības un atbildīgās ministrijas visai nenopietnā attieksme pret Covid-19 iespējamo atkaluzliesmojumu rudenī. Laikā, kad statistikas dati rāda inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu un atsevišķās valstīs gan sāk domāt, gan arī ieviest lielākus vai mazākus drošības pasākumus, lai infekciju jau laicīgi ierobežotu, Latvijā, pēc visa spriežot, atbildīgie šo iespējamo risku cenšas paslaucīt zem tepiķīša – vismaz līdz vēlēšanām. Protams, vienmēr var apelēt ar argumentu, ka speciālisti labāk zina par riska pakāpi un nespeciālistiem nevajadzētu priekšlaicīgi radīt nepamatotu paniku. Tomēr, atminoties pieredzi iepriekšējos divos gados, tostarp to, kā «sekmējās» ar pandēmijas ierobežošanu, bažas ir par to, vai šis pašreizējais vasaras miers nerezultēsies paniskā un sāpīgā situācijas glābšanā brīdī, kad inficēšanās līkne sāks skriet debesīs, taču konkrēts rīcības algoritms nebūs izstrādāts vai būs vienkārši nokavēts laiks.

Izskatās, ka šobrīd politiķi dzīvo pēc principa, ka pagaidām viss ir labi, un tā arī mēģinās noturēties līdz pat 1. oktobrim – Saeimas vēlēšanu dienai. Tā sacīt – labāk vēlētāju līdz balsošanas dienai barot ar skaistiem solījumiem, bet pēc tam jau skatīsies, kā būs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē