Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Golubeva jāizolē no iekšlietām

Nepieciešamība sabiedrībai nodemonstrēt, ka atšķirībā no reliktiem aiz austrumu robežas, Latvijā ministri nav Sarkanajā grāmatā ierakstīta suga, kuru nomaiņa teju saļodzīs valstiskuma pamatus, ne tuvu nav vienīgais un galvenais iemesls, kādēļ iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (A/P) būtu jādemisionē.

Tieši Golubeva nes politisko atbildību par totālo anarhiju un Latvijas piesmiešanu, kas 10. maijā valdīja pie okupāciju slavinošā monumenta Pārdaugavā.

Visas 9. un 10. maijā pieļautās kļūdas un to iemesli varētu tikt atklāti un objektīvi izanalizēti, kas nav iespējams, kamēr iekšlietu ministra amatā atrodas politiķe, kuras personiskās ādas glābšana ir tieši atkarīga no šo kļūdu noliegšanas un realitātes sagrozīšanas. Valsts policijas (VP) darbu Golubeva sāka kritizēt un vērtēt tikai tad, kad tas kļuva izdevīgi personiskās ādas glābšanai un atbildības pārnešanai uz leju pa vertikāli. Līdz tam visu 9. maiju, kas jau bija nepatikšanu priekšvēstnesis, ministre, viņas komanda, partijas biedri un, nenoliegsim, arī VP publiskajā telpā nodarbojās ar personiskā nekļūdīguma aizstāvēšanu, visus, kas atļāvās mazākās šaubas, sūtot turpat, kur devās krievu kuģis.

Arī Golubevas 13. maijā Delfi.lv sniegtā tiešraides intervija apstiprināja, ka ministri pilnīgi apmierinājusi plāna neesamība gadījumam, ja kontrole pār 9. maija notikumiem tiek zaudēta. Vēl vairāk – 10. maija rītā, kad tulpes jau bija nošķūrētas un soctīklos sākās kūdīšana "iet un atkārtot", ministre bezatbildīgi iekāpa lidmašīnā, lai dotos šajā situācijā absolūti maznozīmīgā komandējumā uz saulaino Spāniju. Specdienesti esot izanalizējuši notikušo un lielas problēmas iekšlietu sistēmas darbā nesaskatot, jau piektdien, tikai pāris dienu pēc notikušā, paziņoja Golubeva. Visticamāk, atzinumu devis Valsts drošības dienests (VDD), un tā satura atbilstību Golubevas teiktajam mēs nevaram pārbaudīt, jo tam ir ierobežota pieejamība. Turklāt VDD atrodas iekšlietu ministres pārraudzībā un pats ir atbildīgs par kļūdaino vai neesošo risku analīzi 9. maija notikumu attīstībai pēc nelabvēlīga scenārija, kā rezultātā Valsts policija bija totāli negatava 10. maijā notikušajai eskalācijai.

Kādēļ ir svarīga godīga, paškritiska un kompetenta VP, Iekšlietu ministrijas vadības un VDD darbības izvērtēšana, kas noveda pie 10. maija? Ne tikai tāpēc, ka demokrātiskā valsts pārvaldē amatpersonām un dienestiem ir jārīkojas kompetenti un atbildīgi, bet par nekompetenci un kļūdām jāatbild. Visticamāk, uzvaras svinētāju ālēšanās Pārdaugavā ir tikai izmēģinājums tiem izaicinājumiem, ar kuriem iekšlietu struktūras varētu saskarties pie monumenta nojaukšanas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē