Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ēdienkartē – gaiļbiksītes

Tūliņ plauks un ziedēs gaiļbiksītes. Parasti šo pavasara augu izmantojam tējām, taču gan tā ziedus, gan lapiņas var iekļaut svaigus arī ēdienkartē – salātos, bet arī kā vitamīniem bagātu piedevu pie zupām, mērcēm, kartupeļu biezeņa un citiem ēdieniem. Jāatceras – ēšanai un tējām paredzētas gaiļbiksītes ievācamas vietās, kas nav ceļu, apdzīvotu vietu vai rūpniecības objektu tuvumā!

Nepieciešams:

  • biezpiens ar krējumu vai krēmsiers;
  • pušķītis svaigu gaiļbiksīšu – ar ziediem un lapām;
  • šķipsniņa sāls;
  • svaigs gurķis, jaunie redīsiņi vai citas pavasara veltes.

Biezpienā vai krēmsierā iemaisa sāli un smalki saplucinātas gaiļbiksītes. Masu var ziest uz maizītes vai lavašā un papildināt ar citiem pavasarīgiem, svaigiem gardumiem – redīsu šķēlītēm, svaigu gurķi, liepu pumpuriem. Sauja gaiļbikšu lapu nodrošina cilvēka organismam nepieciešamo diennakts C vitamīna devu! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena