Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atpūsties uz parāda joprojām aktuāli

Mūsu iedzīvotāju ceļošanas vēlme ir tik liela, ka tirgū atkal manāma interese par tūrisma braucienu iegādi uz nomaksu
, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

To apliecina vairākas tūrisma kompānijas un kredītdevēji. Tomēr speciālisti uzsver, ka ceļojums nav pirmās nepieciešamības lieta, lai aizņemtos šim mērķim naudu, labāk pagaidīt un sakrāt nepieciešamo summu. 


Ceļojumi uz nomaksu populāri bija pirms krīzes, tad pieprasījums kritās, taču tagad ceļojumu aģentūrās mēdz iegriezties cilvēki ar vēlmi par braucienu maksāt nevis visu summu uzreiz, bet pa daļām. N–Travel un Antario Travel informē, ka pieprasījums palielinās, savukārt Impro ceļojumi pārstāve Arta Mende min pretēju tendenci, kompānijas klienti īpaši neizmanto iespēju ceļot ar pēcmaksu. "Par to mums ir prieks, jo tas arī mums pašiem šķiet tikai normāli – ceļošana un atpūta, īpaši ārzemēs, tomēr nav pirmās nepieciešamības prece, tādēļ atpūsties uz parāda drīzāk būtu uzskatāma par kaprīzi, nevis racionālu un ekonomiski argumentētu rīcību," piebilst uzņēmuma pārstāve.

Kompānijas Jēkaba aģentūra speciāliste Olita Liepiņa stāsta, ka uzņēmums nepiedāvā šādus ceļojumus, klienti nav lūguši iegādāties ceļojumus uz nomaksu. Savukārt Novatours mārketinga menedžere Marija Zajaca stāsta, ka kompānija nepiedāvā ceļojumus uz nomaksu, bet gan elastīgākus apmaksas noteikumus. Piemēram, kompānija pārdod vasaras sezonas ceļojumus, kurus klienti var iegādāties, veicot pirmo iemaksu 20% apmērā, savukārt pārējā summa ir jāmaksā tikai īsu brīdi pirms brauciena. Šāds pakalpojums ir populārs. 


Patēriņa kredītu aizdevējs SIA InCredit Group šādus līgumus pēdējā laikā noformē vairāk. Kompānijas reklāmas projektu vadītāja Rita Breice stāsta, ka šis ir populārs kredīta mērķis, palielinās arī sadarbības partneru skaits, kas slēdz līgumus ar kompāniju par šāda pakalpojuma sniegšanu. Pēdējā gada laikā kopējais aizdevumu apjoms šajā segmentā ir audzis par aptuveni 10%. Pēc kompānijas rīcībā esošajiem datiem, kredītus noformē dažāda vecuma un dzimuma Latvijas iedzīvotāji – šādi tiek noformēti gan jaunlaulāto kāzu ceļojumi, gan atpūtas braucieni, tūres.

Visu rakstu Aizņemas un brauc atpūsties lasiet ceturtdienas, 5. februāra, laikrakstā Dienas Bizness 15.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena