Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vjačeslavs Dombrovskis: IIN samazināšanas plāna nostiprināšana likumā ir nozīmīgs panākums

Šonedēļ Saeima otrajā un galīgajā lasījumā staidzamības kārtībā atbalstīja likumprojektus Grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli un Grozījumi likumā Par pievienotās vērtības nodokli, kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi (PVN) par 1 procentpunktu no š.g. 1. jūnija un iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi par 5 procentpunktiem trīs gadu laikā sākot no 2013.gada janvāra.

“Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšanas plāns, kas nostiprināts likumā, kuru šodien pieņēma Saeima ir nozīmīgs panākums. Esam izpildījuši saviem vēlētājiem solīto un spēruši pirmo soli, lai palielinātu mūsu uzņēmēju konkurētspēju gan eksporta tirgos, gan konkurējot ar importēto produkciju. Kā redzams, pašreizējā budžeta struktūrā IIN likmes samazināšana ieņem nozīmīgu vietu, lai gan nenoliedzami darbaspēka nodokļi būtu vēl jāmazina.

Tā saucamie nodokļu sloga rādītāji (darbaspēka nodokļu slogs attiecībā pret kopējā darbaspēka izmaksām) 2010.gadā Latvijā bija vieni no visaugstākajiem Eiropā – 43 % (salīdzinājumam: Īrijā divas reizes mazāki). Tieši tāpēc mēs turpināsim nodokļu reformas, lai nākamo divu gadu laikā vēl panāktu IIN sloga samazinājumu orientējoši par 4-5 procentpunktiem," sola Reformu Partijas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Reformu partija, konsekventi realizējot savu pirmsvēlēšanu programmu un solīto valdības deklarācijā,  par prioritāti uzskata darba spēka nodokļu samazināšanu, kas ir būtiska tieši šobrīd gan Latvijas ekonomikai, gan arī valsts budžetam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses