Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ventspils naftas koncerna zaudējumi pērn - Ls 12 miljoni

AS Ventspils nafta koncerna zaudējumi pērn samazinājušies piecas reizes un ir 12 miljoni latu, liecina kompānijas paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Ventspils nafta koncerna zaudējumi 2010.gadā bija 65,57 miljoni latu. No šiem zaudējumiem uz mātesuzņēmuma akcionāriem attiecināmie revidētie zaudējumi 2011.gadā bija septiņi miljoni latu, bet 2010.gadā - 30,49 miljoni latu.

Koncerna apgrozījums 2011.gadā bija 118,2 miljoni latu, kas ir par 5,5% vairāk nekā 2010.gadā, kad tika apgrozīti 112 miljoni latu.

Kā norādīts kompānijas paziņojumā, kopējos gada rezultātus būtiski ietekmē tā saistītā uzņēmuma AS Latvijas kuģniecība zaudējumi, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājušies trīs reizes, tomēr 2011.gadā sasniedza 24 miljonus latu.

Savukārt koncerna mātesuzņēmums revidētais apgrozījums bija 323 000 latu, kas ir par 192 000 latu vairāk nekā 2010.gadā. Sniegto vadības konsultāciju ietvaros uzsvars, galvenokārt, ir uz vienotu iepirkumu organizēšanu koncerna uzņēmumiem, kā arī uz dažādu korporatīvo pakalpojumu atlaižu saņemšanu, līdz ar to panākot administratīvo izmaksu samazinājumus koncernā.

Ventspils naftas koncerna mātesuzņēmuma neto peļņa 2011.gadā sasniedza 362 000 latu, ko valde ierosinājusi novirzīt uz pārējām rezervēm.

2011.gadā koncerna mātesuzņēmums turpināja īstenot 2010.gadā sākto izmaksu samazināšanas politiku, sasniedzot nozīmīgu samazinājumu administratīvajās izmaksās, kas samazinājās no 1,47 miljoniem latu 2010. gadā līdz 1,1 miljonam latu 2011.gadā.

Ventspils nafta ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas un uzglabāšanas jomā. Ventspils nafta ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

Ventspils naftai pieder 51% SIA Ventspils nafta termināls, kas ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā, un 66% SIA LatRosTrans, kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā.
Ventspils nafta nodrošina arī ieguldījumu pārvaldi - 49,94% saistītajā uzņēmumā AS Latvijas kuģniecība.
Ventspils naftas akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses