Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vēl var dzēst savu līdzšinējo Google meklēšanas vēsturi

Šā gada 1. martā Google ieviesīs savu jauno apvienoto privātuma politiku, kas attieksies ne tikai uz datiem, kas tiks ievākti nākotnē, bet arī tiem, kas ir ievākti līdz 1. martam, raksta Gizmodo.com.

Līdz šim it visa Google meklēšanas vēsture (visi meklējumi Google meklēšanas saitē un dati par to, kuras lapas ir apmeklētas) bija nodalīta no pārējiem Google produktiem kā Youtube, GMail, Google Maps, Google+, Blogspot, Google Calendar un citiem. Šī informācija var ietvert arī diezgan sensitīvus datus par personu, tajā skaitā par personas atrašanās vietu, interesēm, vecumu, seksuālo orientāciju, reliģiju un veselības problēmām.

Ja vēlaties, lai Google neapvieno visu par jums ievākto informāciju, kas ievākta, kamēr lietojat meklētāju līdz šm, ar to informāciju, ko viņi par jums savākuši, kamēr lietojat citus Google produktus, vēl iespējams izdzēst savu interneta vēsturi, kā arī apturēt vēstures saglabāšanu turpmākā nākotnē.

To var izdarīt šādi:

Jāieiet savā Google profilā.

Jāiet uz interneta vietni https://www.google.com/history

Jāuzspiež "poga" remove all Web History.

Jānospiež "poga" ok.


Jāatzīmē, ka visas lietotāja vēstures izdzēšana arī aptur tās saglabāšanu turpmāk, kas nozīmē, ka tā netiks saglabāta no jauna, ja paši to neatļausiet.

Tas gan nenozīmē, ka jūsu ievadītā informācija netiks ievākta un saglabāta Google korporācijas iekšējai imantošanai un nepieciešamības gadījumā arī nepiegādāta drošības institūcijām. Taču ja vēstures glabāšana netiks atslēgta, Google vēsturi turpinās saglabāt nepārtrauktu vēstures pierakstu, bet, ja to atslēgsiet, vēstures pieraksts pēc 18 mēnešiem kļūs daļēji anonīms, bet atsevišķos pakalpojumos, kā piemēram Google meklētājā nesaņemsiet jau sagatavotu meklēšanas rezultātus vadoties pēc jūsu līdzšinējām interesēm.

Gizmodo.com atgādina, ka gadījumā, ja vienai personai ir vairāki Google profili, vēstures izdzēšana jādara katrā atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses