Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Būtiski atbalsta mehānismi uzņēmējdarbības veicināšanai ir speciālās ekonomiskās zonas un brīvostas Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē

Uzņēmējus ķer uz āķa ar dažādu ēsmu

Latvijas lielākās pašvaldības uzņēmējdarbības veicināšanai un piesaistei sola nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, infrastruktūras sakārtošanu, piedāvā atsevišķas finansējuma programmas, pirmdien, 19.decembrī, vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kā vienu no svarīgākajiem nosacījumiem, lai piesaistītu uzņēmējus un attīstītu uzņēmējdarbību, Liepājas pašvaldība min sakārtotu infrastruktūru. "Liepājā tiek izbūvēts ostas pievedcelš, atjaunotas gandrīz visas tranzīta ielas, padziļināta osta, modernizēts dzelzceļš, rekonstruēta un sertificēta lidosta. Pašvaldība ar Eiropas fondu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai ir izveidojusi teritorijas 25 hektāru platībā ar sakārtotu infrastruktūru (piebraucamie ceļi, komunikācijas) potenciālajiem uzņēmējiem. Tās ir industriālās teritorijas Meldru ielā un Karostā, Virssardzes ielas rajonā," skaidro domas pārstāve Dace Freidenfelde. 

Arī Ventspils brīvostas pārvalde šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā plānojusi turpināt jaunu rūpniecisko ēku būvniecību. Plānots būvēt trīs rūpnieciskās ēkas, radot ap 140 darbavietām. Iecerēta ostas termināļu un industriālo zonu pievedceļu pārbūve. Līdz 2021. gadam šī projekta ietvaros plānots rekonstruēt un izbūvēt 15 objektus – ielas un ceļus – vairāk nekā 11 kilometru garumā. Tāpat paredzēta hidrobūvju atjaunošana, tajā skaitā Dienvidu un Ziemeļu mola atjaunošana.

Dienas Bizness raksta, ka starp atbalsta mehānismiem minamas arī speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) un brīvostas Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē. Piemēram, Liepājā ar mērķi attīstīt jaunas industriālas teritorijas, biroju un ražošanas telpas SEZ valde šī gada rudenī nolēma piešķirt SEZ kapitālsabiedrības statusu arī SIA Vecās ostmalas biznesa parks. Šobrīd sadarbībā ar Liepājas domi un SEZ pārvaldi tiek risināti jautājumi par infrastruktūras pilnveidošanu. 

Daļa pašvaldību arī ārpus speciālajām zonām biznesam piedāvā nodokļu atvieglojumus. Ventspilī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, izpildot kritērijus, var saņemt nodokļu maksātāji deviņās kategorijās. Šobrīd visaktīvāk šo iespēju izmanto uzņēmēji, kas nodarbojas ar viesu izmitināšanu, kā arī ar īpašumiem sporta un kultūras, tostarp kino demonstrēšanas jomā. Atvieglojumi paredzēti arī jauniem ražotājiem sākotnējā darbības periodā, kā arī par teritorijām, kur tiek veikta jaunu attīstības projektu, zinātnes parku u.c. veidošana. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness pirmdienas, 19.decembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses