Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Uzņēmēja Dienā 25. un 27. jūlijā

Uzņēmēja Dienā 25. un 27. jūlijā lasiet:

"Bezkontakta kartes lietošana ir drošāka nekā skaidras naudas lietošana, jo pēc noteikta pirkumu skaita, pat ja tie būs pirkumi par summu līdz desmit eiro, tiks prasīts PIN kods. Jāņem arī vērā, ka zaglis, ar bezkontakta karti pērkot, teiksim, bulciņu, ļoti riskē, ka tiks nofilmēts veikala videokamerās un tiks aizturēta ne tikai karte, bet arī viņš pats. Bezkontakta kartes zādzībai ir ļoti niecīga jēga. Kopumā banku sektora pieredze rāda: ja notiek negodīgi darījumi ar kartēm, tad parasti tās ir krāpšanas par lielām summām, ne jau par 10, 20 vai 40 eiro," skaidro Swedbank Latvija valdes loceklis Ģirts Bērziņš.

"Valsts kontrole pēdējos gados ļoti rūpīgi ir sekojusi līdzi tam, kā datorprogrammu autortiesības tiek ievērotas pašvaldību iestādēs, un ir bijuši konstatēti vairāki nelegālu programmatūru izmantošanas gadījumi. Ir bijis kuriozs kādā pašvaldībā, kad nelegālas programmatūras izdzēšanai no datoriem tai bija vajadzīgi divi gadi, lai gan tas ir pāris sekunžu jautājums," situāciju datorprogrammu lietošanas jomā raksturo Datorprogrammu autortiesību apvienības vadītāja Sanita Meijere.

Rīgas kuģīšu biznesa pārstāvji uzsver, ka, neraugoties uz konkurenci, klientu pietiek visiem un pēdējos trīs gados ir strādāts gan ar pieaugošu apgrozījumu, gan peļņu. Šā biznesa īpatnība gan ir izteikta sezonlitāte un atkarība no laika apstākļiem, savukārt klientu lielākā daļa - pašmāju un it īpaši ārvalstu tūristi, kuri vasarā atpūšas Latvijas galvaspilsētā.

Uzņēmēja Diena pēta, kā dzīvo nelielo viesnīcu-restorānu bizness. Kas nodrošina apgrozījumu? Vai ir iespēja piesaistīt ES finansiālo atbalstu? Kā vērtējams maksājamo nodokļu apjoms? Pasaules Banka mudinājusi Latviju apsvērt, varbūt jāatsakās no samazinātās PVN likmes, kas patlaban tiek piemērota viesnīcām, liekot maksāt pilnu PVN likmi, bet vai tas nelielām viesnīcām varētu radīt nopietnas grūtības?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses