Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Uz diskusiju par ACTA nav aicināti sabiedrības pārstāvji un idejas pretinieki

Nolūkā sniegt atbildes uz sabiedrībai neskaidriem jautājumiem saistībā ar Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (ACTA), vienlaikus skaidrojot nolīguma mērķi un gaidāmo ietekmi uz dažādām sabiedrības grupām, Ekonomikas ministrija šī gada 10. februārī plkst. 16:00 organizē diskusiju ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kas būs vērojama arī tiešraidē. Pretinieki gan uz diskusiju nav ielūgti, liecina aktīvistu komentāri sociālajos medijos.

Diskusijā Ekonomikas, Tieslietu, Kultūras, Finanšu un Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji skaidros ACTA piemērošanu Latvijā un ACTAs atbilstību jau šobrīd spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Diskusijā aicināti piedalīties pārstāvji no Latvijas Interneta asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, kā arī Latvijas autoru biedrības Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība, lai klātienē saņemtu atbildīgo institūciju atbildes uz neskaidriem jautājumiem.

Tajā pat laikā nav aicināti sabiedrības pārstāvji un ACTA publiskie pretinieki, norādīts viena no aktīvākajiem protestētājiem un interneta vietnes labojam.lv izveidotāja Armanda Leimaņa twitterkontā.

Tiešraides laikā būs iespēja uzdot speciālistiem neskaidros jautājumus par ACTA, tos sūtot uz e-pasta adresi [email protected].

Jau rakstīts, ka ACTA ir starptautisks līgums starp Eiropas Savienību (ES) un tās dalībvalstīm, Austrāliju, Kanādu, Japānu, Korejas Republiku, Meksikas Savienotajām Valstīm, Marokas Karalisti, Jaunzēlandi, Singapūras Republiku, Šveices Konfederāciju un Amerikas Savienotajām Valstīm, kas paredz pušu starpā izveidot visaptverošu starptautisku ietvaru efektīvākai viltotu un pirātisku preču tirdzniecības ierobežošanai un izskaušanai. Tā ratifikāciju ekonomikas ministrs Daniels Pavļutspagaidām ir atlicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses