Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ryanair pasažieriem lidostā Rīga nākamgad jārēķinās ar papildus apgrūtinājumiem

No 2012. gada 1. janvāra paredzēto nodevu par lidostā īstenotajiem drošības pasākumiem biļetē neiekļaus tikai Ryanair - maksājumi pasažieriem būs jāveic atsevišķi tam norādītā vietā.

Līdz šim drošības nodeva visu aviokompāniju pasažieriem finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, bet no nākamā gada valdība lēma drošības funkciju lidostā nefinansēt. Turpmāk nodeva tiks iekasēta no izlidojošajiem aviopasažieriem.

Ryanair ir vienīgā aviokompānija, kura nepiekritusi drošības nodevu iekļaut biļetes cenā, tāpēc lidosta Rīga aviosabiedrības vietā veiks nodevas iekasēšanu. Pārējo aviosabiedrību pasažieriem jaunā kārtība nesagādās neērtības, jo drošības maksa tiks iekļauta biļetes cenā.

Jau iepriekš ziņots, ka drošības nodeva ietver pasažieru drošības pārbaudi, pasažieru reģistrētās un rokas bagāžas pārbaudi, lidostas drošības un krīzes vadības (tajā skaitā glābšanas) nodrošināšanu, kā arī valsts aģentūras Civilās aviācijas aģentūra gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanas pasākumus.

Ja pasažieris drošības maksu veic ar aviosabiedrības starpniecību, tad nodevas apmērs ir 6,5 eiro jeb 4,57 lati. Rynair gadījumā nodeva ir 7 eiro jeb 4,92 lati, jo lidosta nodevas iekasēšanu veic aviokompānijas vietā.

No drošības maksas ir atbrīvoti tranzīta un transfēra pasažieri, kā arī tie pasažieri, kuri nav sasnieguši divu gadu vecumu. Drošības maksa nav jāmaksā arī tiem pasažieriem, kuri aviobiļeti iegādājas līdz 2011. gada 31. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses