Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas satiksme neizpratnē par Pasažieru vilciena līguma laušanu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme pauž neizpratni par AS Pasažieru vilciena paziņojumu lauzt noslēgto līgumu ar SIA Rīgas karti par e-talona izmantošanu vilcienos, portālu Diena.lv informēja pārstāvis Viktors Zaķis.

Rīgas satiksme uzsvēra, ka e-talons ir mūsdienīgs bezskaidras naudas norēķinu veids, kas galvaspilsētas sabiedriskajā transportā tika ieviests 2009.gadā.

"E-talons rada papildus ērtības gan pasažieriem, jo ir pieejams ļoti plašs biļešu klāsts, iegādes iespējas, vienkārša lietošana, gan arī pakalpojumu sniedzējam, jo nodrošina ne tikai precīzu pasažieru uzskaiti, ko pieprasa normatīvie akti, bet arī rada ekonomiju biļešu sistēmas uzturēšanā," Rīgas satiksmes nostāju pauda uzņēmuma pārstāvis.

V.Zaķis atgādināja, ka 2007.gadā, kad darbojās konduktori, biļešu sistēma kopumā izmaksāja aptuveni 10 miljonus latu, savukārt 2010.gadā, kas bija pirmais pilnais e-talona darbības gads, tā uzturēšana izmaksāja 6 miljonus latu. 2011.gadā SKDS veiktais Rīgas satiksmes klientu apmierinātības pētījums atklāja, ka 33% pasažieru e-talonu izmantošanu novērtējuši kā ļoti ērtu un 48% kā ērtu. Tikai 4% pasažieru e-talonu atzinuši kā neērtu lietošanā.

Jau ziņots, ka AS PV lauzis līgumu par e-talona ieviešanu pasažieru pārvadājumu sistēmā, līdz ar to no septembra e-talonus PV kasēs iegādāties vairs nevarēs, žurnālistus pirmdien informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses