Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mazumtirdzniecības apgrozījums maijā audzis par 2%

Šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pieaudzis par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) mājaslapā publicētā informācija.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums sarucis par 0,5%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjomi pieauguši par 3,3%.

Tai pat laikā mazumtirdzniecības kopējais apgrozījums, neņemot vērā sezonalitāti un cenu ietekmi, faktiskajās cenās maijā, salīdzinot ar aprīli, ir pieaudzis par 7,5%, norāda CSP.

Šā gada maijā, salīdzinot ar 2010. gada maiju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par 0,7%. Pārdošanas apjomu samazinājums bijis pārtikas preču grupā – par 1,4%, savukārt nepārtikas preču tirdzniecībā pārdošanas apjomi palielinājušies par 1,7%, bez auto degvielas mazumtirdzniecības – par 7,3%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, mazumtirdzniecības apjoms faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu un  cenu ietekmi, pieaudzis par 6,9%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses