Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jākobsons atstās bankas Citadele vadītāja amatu

Līdz ar darba sākšanu Citadeles grupas meitassabiedrību padomēs, Juris Jākobsons atstās AS Citadele banka valdes priekšsēdētāja amatu, informēja bankā.

Līdz ar bankas vadības komandas uzdevumu pārdali, no šā gada maija Jākobsons pastiprināti pievērsīsies Citadeles grupas meitassabiedrību darba pārraudzīšanai un darbosies vairāku grupas uzņēmumu padomēs, lai stiprinātu to darbības efektivitāti un rezultatīvos rādītājus. Viņš ieņems grupas meitasbankas Lietuvā AB Citadele bankas padomes priekšsēdētāja amatu un padomes locekļa amatu grupas meitas bankā Šveicē AP Anlage&Privatbank AG.

Jākobsons turpinās darbu kā IPAS Citadele Asset Management padomes priekšsēdētājs un Citadeles grupas meitassabiedrību AAS Citadele Life un AS Citadele atklātais pensiju fonds padomes loceklis.

Bankas Citadele padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks sacīja, ka tuvāko mēnešu laikā bankas padome operatīvi un atbilstoši augstākajiem korporatīvās pārvaldības standartiem organizēs bankas valdes priekšsēdētāja amata kandidāta atlases procesu.

Bankas Citadeles valdes priekšsēdētāja funkcijas no šā gada 1. maija pildīs bankas valdes loceklis un prokūrists Guntis Beļavskis, kura pārziņā patlaban bankā ir uzņēmumu un privātpersonu apkalpošanas direkcijas, kā arī produktu, pārdošanas un mārketinga joma. No maija bankas valde uz laiku turpinās strādāt četru valdes locekļu sastāvā, bet valdes priekšsēdētāja atlases procedūras rezultātā tuvāko mēnešu laikā valdes sastāvs tiks papildināts atbilstoši statūtiem līdz pieciem valdes locekļiem.

Bankas Citadele valdē Latvijā strādā Beļavskis, Valters Ābele, Kaspars Cikmačs un Filips Alards.

Jākobsons norādīja, ka patlaban bankas grupai ir svarīgi vairāk uzmanības pievērst Citadeles grupas meitassabiedrību attīstībai, bankas Citadeles padome un valde ir vienojusies par grupas uzņēmumu vadības komandas uzdevumu pārdali, lai paaugstinātu grupas meitasuzņēmumu darbības efektivitāti.

«Tā kā es turpmāk aktīvi darbošos Citadeles grupas meitasuzņēmumu padomēs un pārraudzīšu vairāku bankas meitassabiedrību valžu darbu, tad tas darba intensitātes ziņā nav apvienojams ar darbu bankas valdē. Vadības komandas uzdevumu pārdales rezultātā vēlamies veicināt vēl straujāku Citadeles grupas attīstību ne tikai Latvijā, bet visas grupas ietvaros, kas bez Latvijas aptver vēl desmit citas valstis,» sacīja Jākobsons.

Jau ziņots, ka Citadele 2011.gadā sāka strādāt ar peļņu ātrāk, nekā paredzēja bankas restrukturizācijas plāns, - jau 2011.gada pirmajā pusgadā. 2011.gada trešā ceturkšņa rezultātos Citadeles peļņas apjoms vēl palielinājās, pieaugot no 182 000 latu līdz 3,4 miljoniem latu.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo Parex banku un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi. Vēlāk banka tika sadalīta, no tās atdalot vērtīgos aktīvus un izveidojot AS Citadele banka.

Parex bankas glābšanā valsts kopš 2008.gada nogales kopumā ir ieguldījusi aptuveni 800 miljonus latu.

75% Citadele bankas akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses