Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bundulis: Grindeks piedāvājums nebija vienīgais

Latvijas zāļu ražotājs AS Grindeks nav bijusi vienīgā kompānija, kas bijušo ilggadējo Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieku Juri Bunduli uzrunājusi par karjeras veidošanu privātajā sektorā.

Jaunieceltais Grindeks valdes priekšsēdētājs Bundulis atzīst, ka īpaši aktīvi no dažādu uzņēmumu puses uzrunāts tieši pēdējo divu gadu laikā, taču vienlaikus norāda, ka Grindeks piedāvājums nācis pēkšņi.

"Veselības ministrijā nostrādāju samērā ilgi un ar diezgan normālu izaugsmi un sasniedzu augstu līmeni. Lai ko neteiktu citi, esmu profesionālis. Nākamais solis iepriekšējā darbībā būtu jau ar vienu kāju kāpt politikā. Jāsaka, tas nebija kaut kas, ar ko es varētu justies komfortabli un kur gribētu darboties. Farmācija tomēr vienmēr ir bijusi man tuva nozare, un Grindeks ir nozares līderis Baltijā. Līdz ar to kompānijas valdes priekšsēdētāja amats ir augstākais, ko kāds Latvijā šajā jomā vispār var sasniegt," savu izvēli skaidro Bundulis.

Tāpat viņš arī amata pieņemšanā nesaskata interešu konfliktu ar savu iepriekšējo darbu, taču ar interesi gaidot, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklēšana šajā jautājumā secinās

"Nenoliedzami, pirms pieņēmu lēmumu, jo tomēr 12 gadus esmu nostrādājis civildienestā, konsultējos ar juristiem. Ja raugāmies no likumu mērķiem, jēgas un būtības, neredzu, ka būtu pārkāpis kādus noteikumus. Ļoti labi apzinos, ko nozīmē atbildība par pārkāpumiem. Taču ne par zāļu iepirkumiem, ne citām saistītām lietām nekādus lēmumus nepieņēmu. Ja kāds grib izvirzīt hipotēzes, ka Juris Bundulis bija tik varens, ka varēja visu "sashēmot" un saslēgt, tad tas jau robežojas ar zinātnisko fantastiku," stāsta jaunais Grindeks vadītājs.

Kā ziņots, lai uzlabotu Grindeks rādītājus, Bundulis plāno revidēt kompānijas produktu portfeli, pielāgojot to tirgus izmaiņām.

Iepriekšējais Grindeks vadītājs Jānis Romanovskis pēkšņi atstāja amatu pērn 24. novembrī, valdei iesniedzot atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Rīcības iemesli netika paskaidroti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses