Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Biedrība: Medus ievākums šogad Latvijā labāks nekā iepriekšējos divos gados

Medus ievākums šogad Latvijā ir labāks nekā iepriekšējos divos gados, aģentūrai LETA atzina Latvijas Biškopības biedrības pārstāve Ineta Eglīte.

"Kopumā medus ievākums ir labāks nekā iepriekšējos divos gados. Rekordražas nav, bet gads ir bijis labs," sacīja Eglīte, norādot, ka kopumā biškopības nozarē šis gads neesot bijis izcils, bet labs.

Viņa stāstīja, ka cilvēkos šogad izbrīnu raisa tas, ka šogad vāktais medus ātrāk sacietē. Tas ir saistīts ar to, ka lielāko daļu medus ražas varēja ievākt pavasara pusē. Neraugoties uz sausumu šajā periodā, augiem spēka pietika, tie ziedēja un izdalīja nektāru un biškopjiem šogad ļoti ātri izdevās ievākt medu.

Eglīte atzina, ka laika apstākļu dēļ šogad tikpat kā neesot izdevies ievākt viršu medu. "Virši ziedēja īpatnēji. Sākumā izskatījās, ka tie neziedēs vispār, bet vēlāk tie tomēr sāka ziedēt un ziedēja ilgi. Taču sausā laika dēļ vasaras sākumā tie neizdalīja nektāru," teica Eglīte.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses