Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Compensa parakstīto apdrošināšanas prēmiju apmērs Baltijā pērn pieaudzis par 21,6%

Risku apdrošināšanas kompānija "Compensa Vienna Insurance Group" ("Compensa") bruto apdrošināšanas prēmijās Baltijā pagājušajā gadā parakstīja 208,6 miljonus eiro, kas ir par 21,6% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tostarp Lietuvā bruto apdrošināšanas prēmijās "Compensa" 2022.gadā prēmijās parakstīja 93 miljonus eiro, Latvijā - 65,8 miljonus eiro, bet Igaunijā - 49,8 miljonus eiro. 

Vienlaikus apdrošināšanas atlīdzībās "Compensa" pagājušajā gadā Baltijas valstīs izmaksāja vairāk nekā 128 miljonus eiro, kas ir par 30,1% vairāk nekā 2021.gadā. Tostarp būtiskākais pieaugums bija veselības un transporta apdrošināšanas segmentos, savukārt lielākās atlīdzības izmaksātas īpašuma apdrošināšanas segmentā Lietuvā, sasniedzot 1,6 miljonus eiro.

Kompānijā norāda, ka "Compensa" nozīmīgākie un straujāk augošie segmenti 2022.gadā bija veselības, īpašuma un transporta apdrošināšana.

Veselības apdrošināšanā joprojām bija lielākā izaugsme, parakstīto prēmiju apmēram pieaugot par 50,1%. Uzņēmumā skaidro, ka arvien vairāk jaunu korporatīvo klientu vēlas darbiniekiem piedāvāt veselības apdrošināšanu, un tas 2022.gadā sekmēja veselības apdrošināšanas tirgus pieaugumu. Īpašuma apdrošināšanā bija pieaugums par 24,4%, bet transporta apdrošināšanā - par 16,1%.

Pērn uzņēmuma peļņa Baltijā pirms nodokļu nomaksas bija 3,8 miljoni eiro, kas ir par 52,5% mazāk nekā 2021.gadā.

"Compensa" valdes priekšsēdētājs Deivids Raipa norāda, ka līdzās finanšu tirgus pārmaiņām lielākais izaicinājums apdrošināšanas tirgum 2022.gadā bija rekordaugstā inflācija, kas tieši ietekmēja izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmēru. Pieaugot vidējam apdrošināšanas atlīdzību apmēram, pieauga arī apdrošināšanas maksājumi klientiem, kā arī atlīdzību administrēšanas izmaksas.

Raipa skaidro, ka 2022.gads bija ārējas nenoteiktības laiks - ģeopolitisko izaicinājumu izraisītās pārmaiņas ekonomikā un finanšu tirgos atstāja iespaidu uz uzņēmējiem un iedzīvotājiem, un apdrošināšanas nozare nebija izņēmums. 

"Compensa" ir Lietuvā reģistrēta apdrošināšanas akciju sabiedrība, kas Baltijas valstīs sāka darboties 2016.gada 1.janvārī. Kopš apvienošanās 2020.gadā "Compensa" un "Seesam Insurance" Baltijas valstīs darbojas kā viens vienots uzņēmums. Latvijā un Lietuvā apdrošināšanas sabiedrība darbojas ar "Compensa" zīmolu, savukārt Igaunijā tā ir pazīstama kā "Seesam Insurance".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses