Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Alūksnes putnu fermas grupa iesniedz IPO prospektu izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā

AS APF Holdings (turpmāk – APF), uzņēmumu grupa, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA Alūksnes putnu ferma un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA Preiļu putni, šodien ir iesniegusi izskatīšanai un apstiprināšanai Latvijas Bankā rudenī plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (turpmāk - IPO jeb Initial Public Offering) prospektu. Uzreiz pēc prospekta apstiprināšanas tiks paziņota piedāvāto akciju cena un parakstīšanās periods.

Prospekts ir IPO procesa pamatdokuments, kas nosaka IPO piedāvāto akciju skaitu un cenu, akciju sadales principus, kā arī detalizēti apraksta uzņēmuma nākotnes attīstības ieceres un izaugsmes mērķus. Prospekts ietver arī visu būtisko uzņēmuma finanšu informāciju, stratēģiju un virkni citu nozīmīgu sadaļu, piemēram, risku izvērtējumu, aprakstu par uzņēmuma grupas pārvaldības modeli un dividenžu politiku. Pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospekta reģistrācijas Latvijā, finanšu un kapitāla uzraudzības iestādes Igaunijā un Lietuvā saņems Latvijas Bankas apstiprinājumu, ka piedāvājums būs publiski pieejams arī Igaunijā un Lietuvā.

“Līdz ar prospekta iesniegšanu esam pabeiguši svarīgu IPO darba daļu, jo visiem investoriem prospekts ir galvenais dokuments, kas dod detalizētu ieskatu par to vērtību, ko mēs radīsim mūsu jaunajiem akcionāriem. Tagad gaidīsim prospekta izskatīšanu un apstiprināšanu, un koncentrēsimies uz nākamo darba fāzi – turpināsim prezentācijas investoriem un gatavosimies IPO parakstīšanās laika izziņošanai,”  saka Jurijs Adamovičs, AS APF Holdings valdes priekšsēdētājs.

“Esam gandarīti, ka pašmāju uzņēmumi ir ambiciozi un drosmīgi un uzņēmuma attīstībai izvēlas kapitāla tirgus finansējuma piesaistes instrumentus. Šis būs pirmais IPO šajā gadā un nozīmīgs attīstības posms uzņēmumam. APF došanās biržā ir ne tikai finansiāls pavērsiens, bet arī apliecinājums uzņēmuma ambīcijām un izaugsmes potenciālam. IPO sniegs uzņēmumam iespēju realizēt savu investīciju programmu, kā rezultātā tas varēs būtiski audzēt savus ražošanas apjomus un arī peļņu, kurā dalīties ar investoriem.  Signet Bank ir pagodināti būt līdzās un atbalstīt APF šajā jaunajā uzņēmuma izaugsmes-panākumu posmā,” saka Kristiāna Janvare, Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītāja.

IPO investīciju piesaistes mērķis ir 7 miljoni eiro. Pēc IPO APF paredz būtiski paplašināt darbības mērogu un līdz 2025. gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk kā dubultot ieņēmumus no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā. Ar IPO investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz pat 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 tūkstošiem. Papildus APF plāno uzsākt arī olu pārstrādi, savu ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām, lai radītu mūsdienīgus un veselīgus olu produktus.

Kā ziņots agrāk, APF šī gada rudenī plāno doties biržā, īstenojot savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO jeb Initial Public Offering). Akcijas plānots iekļaut Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North.

Saistībā ar plānoto IPO APF finanšu jautājumos konsultē Latvijas vadošā investīciju banka Signet Bank, bet juridiskajos jautājumos zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns.

AS APF Holdings 2017. gadā dibināja Jurijs Adamovičs, lai pārņemtu un modernizētu Alūksnē bāzēto putnu fabriku ar 60 gadu pastāvēšanas vēsturi. Šobrīd AS APF Holdings aptver uzņēmumu grupu, kas nodarbojas ar putnkopību, vistu olu ražošanu un tirdzniecību, kā arī gāzes un organiskā mēslojuma ražošanu, kas saistīta ar putnkopības ražošanas procesu. Uzņēmumu grupā ietilpst SIA Alūksnes putnu ferma (putnkopība un olu ražošana), SIA APF Trading (vistu olu vairumtirdzniecība), SIA Oluksne (putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniegšana), SIA APF Energy (gāzes un organiskā mēslojuma ražošana) un SIA Preiļu putni (putnkopība, jaunputnu audzēšana). AS APF Holdings lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver vispārīgus nākotnē vērstus paziņojumus par AS “APF Holdings” ieceri īstenot akciju sākotnējo publisko piedāvājumu. Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Banka. Apstiprinātais Prospekts tiks publicēts Latvijas Bankas mājaslapā (https://bank.lv/) tiklīdz tas būs pieejams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses