Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils brīvostā kravu apgrozījums palielinājies par 17%

2012.gada septiņos mēnešos Ventspils brīvostā kravu apjoms palielinājies par 17% , pārsniedzot 19,4 miljonus tonnu, informē Ventspils brīvostas pārstāve Inga Ieviņa.

Jūlijā Ventspils brīvostā pārkrauti 2,1 miljoni tonnu kravu, kas ir līdzvērtīgi iepriekšējā gada jūlija mēneša kravu apgrozījumam. Šī gada pirmajos septiņos mēnešos Ventspils brīvostā pārkrauti 19,4 miljoni tonnu kravu, kas ir par 2,8 miljoniem tonnu jeb 17% vairāk nekā pirms gada.

Septiņos mēnešos visvairāk ostā pārkrauti naftas produkti – 10,3 miljoni tonnu, kas ir par 22% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Otrs lielākais kravu apjoms bija akmeņoglēm – 5,3 miljoni tonnu, kas nozīmē palielinājumu par 52% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Turpina palielināties Ro-Ro kravu apjoms – septiņos mēnešos to apjoms pārsniedzis vienu miljonu tonnu, kas ir par 5% vairāk nekā pirms gada. Prāmju līnijās visvairāk palielinājies tieši pasažieru un vieglo auto skaits, attiecīgi par 29% un 36%.

Lielākais kravu pieaugums no Ventspils brīvostas termināļiem bija SIA Ventspils Nafta termināls – par 16%, AS Baltic Coal Terminal – par 29%, AS Ventbunkers – par 55% un AS Ventspils tirdzniecības osta – par 22%.

Patlaban Ventspils brīvostā tiek būvēts jauns sauskravu terminālis, kas dos iespēju paplašināt pieejamās platības un darbību esošajam koksnes pārkraušanas terminālim, kā arī ģenerālo kravu terminālim. No kopējiem termināļa būvniecības izdevumiem – 9,5 miljoni latu būvniecībai un 0,2 miljoni latu būvuzraudzībai un autoruzraudzībai – 62% segs ES Kohēzijas fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses