Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

UzvelcKreklu.lv plāno sākt eksportu uz Skandināviju

Suvenīru apdrukas uzņēmums UzvelcKreklu.lv pēc nostiprināšanās Baltijas valstu tirgos plāno izvērst eksportu uz Skandināviju, pastāstīja uzņēmuma līdzīpašnieces Liene Roga un Kristīne Kleinberga.

Roga norāda, ka pagājušā gada nogalē nolemts sākt eksportu uz Lietuvu, kas izvēlēta piegādes izmaksu dēļ, kas, pateicoties ģeogrāfiskajam tuvumam, bija relatīvi zemas - gandrīz tādas pašas kā Latvijā.

"Taču, runājot par tālejošiem plāniem, nākamais solis noteikti būs Skandināvijas valstis. Protams, būs grūti konkurēt ar lielajiem interneta T-kreklu tirgotājiem, taču esam apņēmības pilni," akcentē Roga.

Kleinberga piebilst, ka vēl neesot iespējams spriest par to, vai nākotnes plāniem pietikšot ar Latvijas ražotni - tas būšot jāvērtē pēc rezultātiem ārzemēs.

"Vēl jāredz, kā izvērtīsies Lietuvas tirdzniecība, jo patlaban par to ir pāragri spriest. Ja koncepts strādās, ieviesīsim to arī Igaunijā, un tad jau nākamos soļus veiksim pakāpeniski," skaidro Kleinberga.

Pagaidām uzņēmumam neesot tādu līdzekļu, lai sāktu ražošanu kādā citā valstī, taču, tiklīdz tikšot apgūti jauni tirgi un palielināsies apgrozījums, tas varētu būt iespējams. Par konkrētu vietu pagaidām esot grūti izdarīt minējumus, taču tā, visticamāk, būtu Eiropa, bet ne Lielbritānija - darbaspēka izmaksu dēļ.

Uzņēmuma līdzīpašnieces atzīst, ka ražotnes atvēršanai citviet būtu nepieciešams investors, taču, lai kādu piesaistītu, vajadzīgs parādīt apgrozījumu, rezultātus un plānus, lai veiktu analīzi un izvērtētu potenciālu. Pagaidām, kamēr Lietuvas bizness vēl esot tikai sākuma stadijā, to neesot iespējams paveikt objektīvi.

Pēc Kleinbergas teiktā, neesot grūti iztulkot mājaslapu, ko palaist internetā vajadzīgajā valstī, taču papildus esot vajadzīgs nodrošināt darbu bāzi, kas būtu pievilcīga vietējiem klientiem.

"Nepieciešamas konkrētajai valstij aktuālas idejas, dizaini un saukļi," uzsver Kleinberga.

Roga piebilst, ka Baltijas valstis ir labs placdarms, kurā izvērsties, jo to vēl nav apguvuši starptautiskie spēlētāji. Taču šogad paralēli Igaunijas plāniem sākšoties darbs arī Skandināvijas un Lielbritānijas tirgus apguvei.

"Turklāt, ja izejam uz angļu valodu, varam "paņemt klāt" arī ASV un citus tirgus. Tam pat nevajadzētu milzīgus ieguldījumus, jo varam noslēgt ārpakalpojuma līgumus ar vietējām kompānijām, kas jau ražo citu uzņēmumu vajadzībām. Piemēram, piegādes izmaksas ASV iekšienē ir niecīgas," stāsta Roga.

UzvelcKreklu.lv ir uzņēmuma SIA Labdruka zīmols.

Labdruka dibināta 2007.gadā. Tās kontrolpakete, 71% kapitāldaļu, pieder Lienei Rogai, 15% - Reinim Birzniekam, savukārt Ilzei Lagzdiņai un Kristīnei Kleinbergai - pa 7%.

Pērn uzņēmums strādājis ar 240 000 latu apgrozījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses