Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sāk pieņemt jauno graudu ražu, miltu cenas varētu augt par 20%

Viens no lielākajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem a/s _Rīgas dzirnavnieks _trešdien sāka jaunās ražas pieņemšanu. Pirmā graudu raža tika atvesta no Jelgavas novada zemnieku saimniecības Klidziņas, kas uzņēmumam piegādā rudzus.

Klidziņu izaudzēto graudu kvalitāti pārstrādes uzņēmuma speciālisti novērtējuši kā labu, ziņo Db.lv. Klidziņu saimniece Laima Klidziņa pastāstīja, ka šogad raža ir ap 3,5 – 4 t/ha, kas gan nav tik laba, kā pērn. Cenas šogad ražotājiem esot izdevīgākas, lai gan jau šobrīd vērojams resursu, tostarp minerālmēslu sadārdzinājums rudens sējai.

Rīgas dzirnavnieks sola par augstākās kvalitātes kviešiem zemniekiem maksāt līdz 126 Ls/t, par rudziem – 80 Ls/t, bet auzām – līdz 65 Ls/t. Tas, pēc Rīgas dzirnavnieka ģenerāldirektora Sanda Jansona teiktā, ir par 20–30% vairāk nekā pērn, jo, piemēram, pagājušajā gadā kviešu maksimālā cena bija 102 Ls/t. S.Jansons lēš, ka tādējādi sadārdzināsies arī miltu cenas – pat par 20%, kas atstās ietekmi arī uz maizes cenām. Tiesa, pēc provizoriskām aplēsēm, miltu sadārdzinājuma dēļ maizes cenas varētu kāpt par aptuveni 3%.

S.Jansons vērtē, ka šogad graudu kopraža būs lielāka nekā pērn, taču graudu kvalitāte vērojama ļoti atšķirīga. Kopumā Rīgas dzirnavnieks šogad plāno iepirkt ap 90 0000 tonnu graudaugu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses