Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

RPK investēs 1,801 miljonu eiro jaunā iekārtu kompleksā mājas siera ražošanai

Jaunais iekārtu komplekss mājas siera ražošanai piena pārstrādātājam "Rīgas piena kombinātam" (RPK) izmaksās 1,801 miljonu eiro (1,266 miljonus latu), liecina Iepirkumu uzraudzība birojā publiskotā informācija.

RPK sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča pastāstīja, ka pašlaik RPK mājas sieru ražo citā Latvijas uzņēmumā. Lai uzņēmums mājas sieru varētu ražot savā ražotnē, tiek iegādāts jauns iekārtu komplekss.

Iekārtu kompleksu RPK iegādāsies no Dānijas uzņēmuma "Nordic Dairy Technology ApS", kas apņēmies veikt līgumsaistības par minēto summu. Konkursā par iekārtu kompleksa mājas siera ražošanai piegādi bija pieteicies arī Latvijas uzņēmums "Tetra Pak", taču tas konkursu nav izturējis.

Rimšēviča arī paskaidroja, ka šogad atšķirībā no pagājušā gada RPK ir daudz vairāk eksporta iespēju. Pagājušajā gadā bija problēmas ar eksportu uz Krieviju, kas radās produktu marķējumu dēļ, taču šogad problēmu nav un uzņēmums eksportē 20% no saražotās produkcijas, viņa klāstīja.

Pēc uzņēmumā sniegtās informācijas, RPK lielākie eksporta sadarbības partneri ir Krievija un Azerbaidžāna, bet šogad palielinās eksports arī uz Singapūru. Rimšēviča norādīja, ka RPK mērķis nav ieiet pēc iespējas vairāku valstu tirgos, bet gan nostiprināt savas pozīcijas un paplašināt eksportēto preču sortimentu jau esošajos sadarbības tirgos.

RPK ir viens no lielākajiem Latvijas piena pārstrādātājiem, un tā kontrolpaketes īpašnieks ir "Baltijas lāse". RPK saistītais uzņēmums ir "Limbažu piens". RPK pērn strādāja ar 22 tūkstošu latu peļņu, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma apgrozījums bija 41,6 miljoni latu, kas ir par 31% mazāk nekā 2008.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses