Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas piena kombināts un Valmieras piens apvienojas Food Union

AS Rīgas piena kombināts (RPK) un AS Valmieras piens jaunais apvienotais uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu Food Union, šodien preses konferencē paziņoja uzņēmuma vadība.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) 9.maijā atļāvusi RPK un AS Valmieras piens apvienošanos, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi saistoši līdz 2015.gada 31.martam, savukārt apvienošanās jāpabeidz pusgada laikā.

Jau iepriekš apvienotā RPK un Valmieras piena uzņēmuma lielākais akcionārs Andrejs Beshmeļņickis atzina, ka pēc apvienošanās izveidosies koncerns, kas kļūs par «čempionu ar lielu eksporta potenciālu».

«Plānojam izveidot lielāko uzņēmumu nozarē, kas kļūs par sava veida čempionu ar lielu eksporta potenciālu, un tas ir izdevīgi visiem. Īstenosim plašu un mērķtiecīgu investīciju programmu. Uzņēmumu vadībai jāizstrādā apvienošanās plāns, lai, gadam beidzoties, būtu viens uzņēmums, un attiecīgi jau tagad jādomā par izmaksu samazināšanu,» sacīja Beshmeļņickis.

Uz jautājumu, vai apvienošanās varētu ietekmēt piena produktu cenas, viņš atbildēja noliedzoši. «Apvienošanās piena cenas neietekmēs, jo piena tirgus ir starptautisks un atvērts. Būtiski ir tas, ka būsim stabils, prognozējams un ilgtermiņa sadarbības partneris zemniekiem, citiem piegādātājiem un tirdzniecības tīkliem,» sacīja uzņēmējs.

2011.gada pirmajā pusē RPK apgrozījums sasniedza 28,9 miljonus latu, kas ir par 16% vairāk nekā 2010.gada pirmajā pusē. Pieaugumu nodrošinājis eksports, kas veido 25,7% no kopējā apgrozījuma.

RPK apgrozījums 2010.gadā bija 53,536 miljoni latu, kas ir par 28,6% vairāk nekā 2009.gadā. Tikmēr uzņēmuma zaudējumi 2010.gadā bija 1,45 miljoni latu, tādēļ 2010.gada 31.martā tika pieņemts lēmums uzņēmuma turpmākai attīstībai piesaistīt privātu finanšu investoru - Krievijas uzņēmēju Beshmeļņicki, kurš darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos.

RPK eksporta apjomi 2010.gadā bija 11,327 miljoni latu jeb 21,2% no kopējā apgrozījuma. Salīdzinājumā ar 2009.gadu eksports ir audzis par 77,6%. Galvenie eksporta partneri ir Krievija - 35%, Azerbaidžāna - 29%, Vācija - 18% un Nīderlande - 5%. Kopumā uzņēmums produkciju eksportē uz 18 valstīm.

Patlaban RPK iepērk vidēji 350 tonnas piena dienā no 300 piena piegādātājiem. Pagājušajā gadā tika iepirkti un pārstrādāti 132 000 tonnu piena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses