Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pieprasījuma krituma dēļ Volkswagen atkal daļēji apturēs ražošanu

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen pieprasījuma krituma dēļ atkal daļēji apturēs ražošanu, kas pēc koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzēto pasākumu mīkstināšanas tikai nesen tikusi atjaunota, liecina uzņēmuma iekšējais ziņojums.

Grupas Volfsburgas rūpnīcā divu montāžas līniju darbība šomēnes tiks pilnībā apturēta, bet vienā līnijā uz četrām dienām tiks samazinātas darba stundas, teikts ziņojumā.

Ražošanas apturēšana galvenokārt ietekmēs Golf un Tiguan modeļus.

Volkswagen tikai aprīļa beigās atjaunoja ražošanu, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ uz vairākām nedēļām bija apturēta.

. Ņemot vērā pieprasījumu, šobrīd tiek ražoti aptuveni 40% no pirmskrīzes apjoma. Šāds ražošanas apjoms jau bija paredzēts kopš ražotņu pakāpeniskas darbības atsākšanas 20. aprīlī un nekāda papildu ražošanas apjoma samazināšana nav veikta. Klienti, kas Baltijā pasūtījuši Volkswagen automašīnas var būt droši, ka tās tiks saražotas un piegādātas.

Jaunais plāns paredzēts, lai pielāgotu ražošanu gaidāmajām svārstībām tirgū, skaidro uzņēmums. Ar pandēmijas izplatības ierobežošanu saistītie pasākumi martā un aprīlī izraisījuši rekordstrauju lejupslīdi Eiropas automobiļu tirgū.

Kā aģentūru LETA informēja Volkswagen sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Aleksandra Kostjukoviča, ņemot vērā pieprasījuma sarukumu, Volkswagen automašīnu ražotnes patlaban ražo aptuveni 40% no pirmskrīzes apjoma. "Šāds ražošanas apjoms jau bija paredzēts kopš ražotņu pakāpeniskas darbības atsākšanas 20.aprīlī, un nekāda papildu ražošanas apjoma samazināšana nav veikta," viņa skaidroja.

Kostjukoviča piebilda, ka klienti, kas Baltijā pasūtījuši Volkswagen automašīnas, var būt droši, ka tās tiks saražotas un piegādātas.

pievienotas pēdējās divas rindkopas

Top komentāri

Dostojevskis
D
Ūja, ūja! Kur tad nu lielais autoražotājs tāds sapīcis? Vai tad nav zināmi līdzekļi? Nopērciet likumu, kas aizliedz lietot mašīnas , vecākas par trim gadiem! Jums taču šajā ir pieredze! Kāda problēma - nopirkt likumu? Aktivizējiet Grētu Tūnbergu, grīnpīsu un zaļo partiju! Uz priekšu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses