Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Maijā apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieaudzis par 16%

Šā gada maijā, salīdzinot ar 2010.gada maiju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 16%, tai skaitā vietējā tirgū – par 13,2% un eksportā – par 18,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2011.gada maijā, salīdzinot ar 2011. gada aprīli, apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājāspar 1,5%, tai skaitā vietējā tirgū – par 0,5% un eksportā  - par 2.5%.

Lielākais apgrozījuma samazinājums bija citu transportlīdzekļu ražošanā - kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana – par 35,4%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā – par 7,5%, metālu ražošanā – par 6%.

Apstrādes rūpniecības apgrozījuma samazinājumu ietekmēja tās lielākās apakšnozares – pārtikas produktu ražošanas sarukums – par 1,8% un dzērienu ražošanas samazinājums par 3,6%.

Lielākais pieaugums apstrādes rūpniecībā bija iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 17,1%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 13,3%, farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas nozarē apgrozījums pieauga par 10,8%.

Dati liecina, ka no 22 apstrādes rūpniecības nozarēm, pieaugums bija 18 nozarēs. Lielākais samazinājums bija tekstilizstrādājumu ražošanā tieši vietējā tirgū, ko noteica kritums gatavo tekstilizstrādājumu ražošanā. Savukārt pieaugums bija gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas, ko noteica metāla konstrukciju eksports.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses