Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

"Liepājas papīrs" daļu ražošanas nolēmis pārcelt uz Baltkrieviju

Liepājas poligrāfijas uzņēmums "Liepājas papīrs" daļu ražošanas nolēmis pārcelt uz Gomeļu Baltkrievijā, kur ar vietējo kompāniju veidos kopuzņēmumu, pastāstīja uzņēmuma prezidents Jānis Vilnītis.

Viņš norādīja, ka lētās produkcijas ražošana Latvijā nav izdevīga augsto izmaksu, tostarp nodokļu, dēļ, tāpēc turpmāk šo produkciju ražos Baltkrievijā. "Esam izpētījuši Baltkrievijas tirgu. Pašiem atvērt tur ražotni būtu ļoti sarežģīti, tāpēc esam nolēmuši veidot kopuzņēmumu ar Baltkrievijas kompāniju, kurai ir pieredze poligrāfijas nozarē un ar kuru jau ilgāku laiku sadarbojāmies," paskaidroja Vilnītis.

Šogad uz Baltkrieviju plānots pārcelt iekārtas un apmācīt darbinieku, lai jau nākamgad varētu sākt ražošanu.

Lētā sortimenta daļa pašlaik aizņem 20-25% no "Liepājas papīra" kopējā produkcijas apmēra.

Vienlaikus uzņēmums šogad plāno investēt aptuveni miljonu eiro jaunās iekārtās, lai paplašinātu ražošanu Liepājā. Līdz ar to strādājošo skaits faktiski nesamazināsies, uzsvēra uzņēmuma prezidents.

Šogad pirmajos septiņos mēnešos "Liepājas papīra" ražošanas apmēri pieauguši par 27%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pagājušogad. Ražošanas pieaugums šogad ir daudz lielāks, nekā iepriekš plānots, sacīja Vilnītis.

Jau vēstīts, ka "Liepājas papīrs" apsvēra iespēju daļu ražošanas izvietot ārpus Latvijas, par pieņemamāko valsti minot Baltkrieviju.

Vilnītis iepriekš teica, ka ārpus Latvijas varētu izvietot lētā sortimenta ražošanu, kura rentabilitāte Latvijā pēdējā gada laikā ir ar mīnusa zīmi.

"No 20 "Liepājas papīra" produkcijas veidiem četri ir lētais sortiments. Tā kā uzņēmums nevēlas krāpties ar nodokļiem un grib turpināt tos maksāt godprātīgi, tiek apsvērta iespēja, lai nezaudētu tirgu, lētā sortimenta ražošanu pārcelt uz kādu citu valsti, kur nodokļu politika ir draudzīgāka," klāstīja Vilnītis.

Viņš atzina, ka šim mērķim pētītas vairākas valstis - Krievija, Polija, Lietuva, taču visreālākā ir Baltkrievija.

Kompānija "Liepājas papīrs" izveidota 1993.gadā uz bijušās Liepājas papīra izstrādājumu fabrikas bāzes. "Liepājas papīrs" ražo etiķetes, biļetes un ir viens no lielākajiem šādas produkcijas ražotājiem Baltijas valstīs. Kompānija arī tirgo kancelejas preces. Uzņēmumam ir pārstāvniecība Krievijā un Lietuvā.

"Liepājas papīrs" pērn strādāja ar 216,5 tūkstošus latu lielu peļņu, kas, salīdzinot ar 2008.gadu, pieaugusi deviņas reizes, un nepilnu triju miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses