Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ķekavas putnu fabrikai miljons latu zaudējumi pērn, vainīgas nepaklausīgās vistas

Putnu gaļas ražotājs a/s Putnu fabrika Ķekava pērn strādāja ar aptuveni viena miljona Ls zaudējumiem. Tie radušies dažādu apstākļu dēļ, tostarp - putnu ganāmpulks nav devis gaidīto ražīgumu, kā rezultātā nācies to nomainīt, kas savukārt ietekmējis broileru ražošanu, portālam db.lv skaidro uzņēmuma Putnu gaļas pārstrādes un mārketinga departamenta direktore Tatjana Solomka.

«Vistai ir jādēj tik, cik plānots, bet tās neklausīja, tāpēc nācās tās likvidēt,» viņa stāstīja. Putnkopībā šis cikls ir garš, putni tika ēdināti, dzirdināti, kas, protams, nozīmē izmaksas. Šo gadu kompānija cer pabeigt pa nullēm un šā gada pirmo mēnešu rezultāti ļaujot cerēt, ka tas izdosies.

Pērno gadu kompānija pabeidza ar 21,42 miljonu Ls apgrozījumu, šogad budžetā plānots 20 miljonu Ls apgrozījums, taču uzņēmuma vadība cer, ka izdosies noturēt pagājušā gada apjomus. Iepriekšējos gados sasniegtais 25 % pieaugums ik gadu bijis straujš un mērķtiecīgs, tagad esot jānostiprinās un jāsoļo uz priekšu, tā T. Solomka. Vidēji mēnesī tiek saražotas 1200 t vistu gaļas, ik mēnesi apritē ir vairāk nekā viens miljons vistu.

Laikrakstam Dienas bizness uzņēmums norāda, ka eksporta apjoms pieaudzis, samazinoties pirktspējai Latvijā. Uzņēmuma valdes locekle, Putnu gaļas pārstrādes un mārketinga departamenta direktore Tatjana Solomka gan uzsver, ka Ķekava ir vietējais uzņēmums un pašmāju patērētāji ir ļoti lojāli: «Tā, kā mūs mīl Latvijā, nekur citur mūs nemīl.»

«Pārdošanas apjomus esam saglabājuši, galvenokārt eksportējot vistas fileju. Galvenās eksporta valstis ir Zviedrija, Anglija, bet mūsu stratēģiskais uzdevums ir strādāt vietējā tirgū,» skaidro T. Solomka. Šogad aktivizētas sarunas ar Vācijas partneriem, lai sāktu eksportu uz šo valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses