Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jegorovs: Jākoncentrējas uz Latvijā paveikto, nevis igauņu panākumiem

Jākoncentrējas uz to, ko darām Latvijā, pretējā gadījumā visi sāks ticēt, ka igauņi ir labāki par mums, tā uzskatu, ka Baltijas valstīs informācijas tehnoloģiju (IT) jomā līderis ir Igaunija, komentē Accenture Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

Viņš norādīja, ka interneta telefonijas uzņēmums Skype bija zviedru un dāņu uzņēmēju iesācējuzņēmums un Igaunijā viņiem atrodas izstrādes centrs, kas pēc būtības ir tāds pats kā Accenture centrs Latvijā.

Pēc Jegorova domām, ir jākoncentrējas uz to, ko darām Latvijā, un jāraksta par uzņēmumiem šeit. Kā pozitīvos piemērus viņš minēja datubāzes programmatūras izstrādātāju Clusterpoint, apdrošināšanas risinājumu izstrādātāju Nexum, kā arī britu IT inkubatora TechHub filiāles izveidi Rīgā.

"Jo vairāk ir jaunu uzņēmumu, jo labāk. Ir jādigitalizē viss, absolūti viss: izglītība, veselība, valsts pārvalde. To darot, ir jākrāj sava pieredze un jāveido savi produkti. Tikai tā var pie kaut kā nonākt," sprieda Jegorovs.

Viņš piebilda, ka Latvijā neveidojas lielas kompānijas, bet tieši tās nodrošina darba vietas. "Tas ir izplatīts stereotips, ka jaunuzņēmumi to dara, bet ASV 80% darba vietu nāk no lielajām kompānijām. Iesācējuzņēmumu ir daudz, un tie uzvedas skaļi," teica Jegorovs.

Viņš atzina, ka Latvijā ir tikušas izstrādātas tiešām lieliskas lietas, bet ir tādas, kas Accenture notiek kā vienkārši projekti. Piemēram, Clusterpoint ideja brīdī, kad to veidoja, viņaprāt, bija ļoti reta un tad bija īstais brīdis. Mikrofonu ražotājs JZ Microphones arī, pēc viņa domām, ir labs piemērs.

Accenture ir starptautiska biznesa konsultāciju, tehnoloģisko risinājumu un ārpakalpojumu kompānija ar vairāk nekā 244 000 darbinieku, kuri apkalpo klientus vairāk nekā 120 valstīs.

Accenture Latvijas filiāle reģistrēta 2002.gada 1. martā. Filiāles apgrozījums finanšu gadā, kas beidzās 2010. gada 31. augustā, bija 10,93 miljoni latu, bet peļņa - 1,78 miljoni latu. Gadā, kas beidzās 2011. gada 31. augustā, Accenture Latvijas filiāle saglabājusi iepriekšējo gadu tendenci, palielinot darba īpatsvaru ilglaicīgos projektos, kā arī vairāk iesaistoties projektos ārpus Skandināvijas reģiona. Tas savukārt atspoguļojās neto apgrozījuma pieaugumā par apmēram 18%. Filiāles darbinieku skaits turpināja pieaugt ar ātrumu 7,34% gadā. To skaits pārsniedz 400.

Latvijas Accenture filiāle specializējusies iegultajās sistēmās, mobilajās sistēmās, ir Latvijā nozīmīgs biznesa vadības programmatūras SAP spēlētājs, bet Eiropas līmenī atzīta ir Oracle programmatūras Siebel grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses