Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Graudu pārstrādātājs un eļļas ražotājs "Iecavnieks" pasludināts par maksātnespējīgu

Latvijas graudu pārstrādātājs un eļļas ražotājs "Iecavnieks" ar Daugavpils tiesas spriedumu pasludināts par maksātnespējīgu, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotā informācija.

Tā atklāj, ka ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsies uzņēmums "Latagra", pamatojoties uz "Iecavnieka" neizpildītām parādsaistībām 69,1 tūkstoša latu apmērā. Pieteikumā tiesai "Latagra" norādīja, ka parādnieks arī pēc brīdinājuma nosūtīšanas parādu nesamaksāja, kā arī neizvirzīja nekādus iebildumus. Uzņēmuma prasība 5.maijā apmierināta, un tādējādi "Iecavnieks" pasludināts par maksātnespējīgu.

Ar tiesas spriedumu par "Iecavnieka" maksātnespējas iestāšanās dienu noteikts 6.aprīlis.

"Iecavnieka" direktors Dainis Lagzdiņš pauda pārliecību, ka uzņēmums turpinās darbu, neskatoties uz pasludināto maksātnespēju. "Mēs turpinām strādāt un kaut kādā laikā plānojam iziet no šīs situācijas," viņš sacīja.

Lagzdiņš atzina, ka maksātnespējīga uzņēmuma statuss zināmā mērā apgrūtinās darbību, taču gan ar maksātnespējas administratoru, gan arī banku panākta vienošanās, ka "Iecavnieks" turpinās iesākto. Sadarbībā ar neatkarīgiem auditoriem arī izveidots rīcības plāns, lai aptuveni gada vai, ilgākais, divu gadu laikā veiktu sanāciju un atjaunotu uzņēmuma maksātspēju.

Turklāt arī uzņēmums iecerējis turpināt iesākto attīstības projektu, kurā jau ieguldīti līdzekļi, lai drīzumā sāktu jauna produkta ražošanu, apliecināja "Iecavnieka" direktors.

2009.gadā "Iecavnieka" apgrozījums samazinājās gandrīz uz pusi - līdz 5,558 miljoniem latu, turklāt uzņēmums cieta 2,763 miljonu latu zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Iecavnieks" nodarbojas ar eļļas ražošanu, graudu pieņemšanu, pirmapstrādi un glabāšanu, kā arī ar transporta un elektromontāžas pakalpojumiem, projektēšanu un celtniecību. Uzņēmums apsaimnieko 1000 hektāru zemes.

Pēc "Lursoft" informācijas, uzņēmuma īpašnieki ir vairākas privātpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses