Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas prokuratūra "dīzeļgeitas" skandālā izbeidz izmeklēšanas pret Volkswagen un Porsche vadītājiem

Vācijā prokuratūra ceturtdien izbeigusi izmeklēšanu pret bijušo autobūves koncerna Volkswagen vadītāju Matiasu Milleru un autoražotāja Porsche SE direktoru Hansu Dīteru Peču, kuri tika turēti aizdomās par tirgus manipulācijām pēc tā dēvētā dīzeļgeitas skandāla nākšanas atklātībā.

Millers un Pečs tika turēti aizdomās par apzinātu kavēšanos, lai pavēstītu akcionāriem par finanšu sekām uzņēmumam Porsche SE, ko varētu radīt Volkswagen īstenotas programmatūras manipulācijas ar dīzeļdzinējiem aprīkotās automašīnās.

Štutgartes prokuratūra ceturtdien pavēstīja, ka izmeklēšana pret Peču pārtraukta apmaiņā pret 1,5 miljonu eiro naudassoda samaksas, bet izmeklēšana pret Milleru pārtraukta bez nosacījumiem.

Taču izmeklēšana Štutgartē joprojām turpinās pret Millera priekšgājēju Volkswagen vadītāja amatā Martinu Vinterkornu, kuram 2019.gada aprīlī tika izvirzītas apsūdzības krāpniecībā.

Volkswagen 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses