Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Visstraujāk savu bagātību vairojuši Ķīnas miljardieri. Attēlā - Ķīnas turīgākais cilvēks Vans Dzjaņliņs, nekustamo īpašumu un izklaides konglomerāta Wanda Group dibinātājs

Pasaules "biezie" strauji kļuvuši vēl turīgāki

Pasaules bagātnieku turība pagājušajās gadā vairojusies rekordlielos apjomos, bet Ķīnā ik nedēļu miljardieru pulkam piepulcējušies divi jauni superbagātnieki, piektdien paziņoja Šveices banka UBS un auditorfirma PwC.

Miljardieru bagātība pērn piedzīvojusi jebkad lielāko pieaugumu - par 19% līdz 8,9 triljoniem dolāru (7,8 triljoniem eiro), kuru savā starpā dala 2158 personas.

Ķīniešu miljardieri savu bagātību vairojuši teju divas reizes straujāk - tā pieaugusi par 39% līdz 1,12 triljoniem dolāru (980 miljardiem eiro).

"Pēdējā desmitgadē ķīniešu miljardieri ir izveidojuši dažas no pasaules lielākajām un veiksmīgākajām kompānijām, paaugstinājuši dzīves standartus," pavēstīja UBS pārstāvis. "Taču tas ir tikai sākums. Ķīnas milzīgais iedzīvotāju daudzums, tehnoloģiju inovācijas un ražīgums kombinācijā ar valdības atbalstu sniedz bezprecedenta iespējas personām ne tikai būvēt uzņēmumus, bet arī uz labo pusi mainīt cilvēku dzīves."

Kā norādīts kompāniju ziņojumā, Ķīnā katru nedēļu bagātnieku pulkam pievienojušies divi jauni miljardieri, bet visā Āzijā - vairāk nekā trīs nedēļā.

Amerikas reģionā miljardieru bagātība pieauga lēnāk - par 12% līdz 3,6 triljoniem dolāru (3,15 triljoniem eiro), bet ASV par miljardieriem pērn kļuvuši 53 cilvēki, salīdzinot ar 87 pirms pieciem gadiem.

Valūtas kursa dēļ Eiropas miljardieru bagātība pērn pieauga par 19%, lai gan miljardieru skaits pieauga par tikai 4% līdz 414.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses