Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzsākta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā centra veidošana

Aprīlī noslēdzās ERAF līdzfinansētā projekta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana izsludinātais iepirkuma konkurss par ēkas Krāsotāju ielā 12, Rīgā restaurācijas un labiekārtošanas 2.kārtu un šobrīd ir noslēgts būvniecības līgums. Atbilstoši iepirkuma konkursa rezultātiem, darbu izpildi nodrošinās SIA HEXO.

Stūra ēkai Krāsotāju ielā 12 tiks veikta koka ēkas pilna renovācija, kas paredz – demontāžas un sagatavošanas darbus, pamatu un būvkonstrukciju atjaunošanu un izbūvi, jumta, sienu un grīdu renovāciju, ēkas fasādes autentiskā izskata atjaunošanu, logu un durvju aiļu nomaiņu, ēkas iekšējo apdari. Projekts paredz visas ēkas pilnīgu restaurāciju saglabājot vēsturisko plānojumu un izceļot tās autentiskumu.

Ēkas 1.stāvā projekts paredz izbūvēt biroju telpas, 2.stāvā muzeja telpas, kurās tiks eksponēta strādnieku dzīvokļu attīstība no 1870. gada līdz 1991. gadam.

Stūra ēkas Krāsotāju ielā 12 restaurācijas un labiekārtošanas darbi tika uzsākti 2012.gada 1.jūnijā, darbus plānots pabeigt 2012. gada 19. augustā.

Projekta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana 2. kārtas būvniecības izmaksas ir 93 111,56 lati, no šīm izmaksām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 65%.

Projekta 1.kārtas ietvaros tika renovēta ēka gar Lienes ielu, kurā izbūvēta vienstāvīga izstāžu zāle,  kā arī ir no jauna uzbūvēta saimniecības ēka, kurā atrodas ēku kompleksa apsardzes telpa, apkures katla telpa un noliktavas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses