Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

"UPB holdinga" apgrozījums pērn - 73 miljoni latu

UPB holdings (UPB) pagājušajā gadā strādājis ar 73 miljonu latu lielu konsolidēto neto apgrozījumu, kas ir par aptuveni 7,4% mazāk nekā 2007.gadā, liecina uzņēmuma provizoriskie, neauditētie dati.

Aizvadītā gada rezultātus uzņēmuma prezidents Uldis Pīlēns vērtē kā labus, jo pēc provizoriskiem datiem izdevies sasniegt vairāk nekā 73 miljonu latu lielu konsolidēto neto apgrozījumu, bet eksporta apjomi kāpināti līdz 26% no UPB apgrozījuma, kas sakrīt ar izvirzītajiem mērķiem gada sākumā.

Pagājušajā gadā par 10% paaugstināta produktivitāte un efektivitāte, kas arī bijis viens no galvenajiem šā gada uzstādījumiem, norāda U.Pīlēns.

Tāpat uzņēmums turpināja attīstīt jaunas biznesa nozares un produktus - Austrumu tirgū darbojās dzelzsbetona ražošanas tehnoloģiju jomā, UPB Energy izstrādājām jaunu, mazo (50kw) koģenerāciju staciju prototipu, kas tika speciāli radīts Vācijas atjaunojamās enerģijas tirgum. Gadā plānots saražot aptuveni 20 šāda veida stacijas gadā, papildus atverot vienu jaunu ražotni Vācijā.

Augustā darbu uzsāka jaunākais UPB holdinga uzņēmums Vīna studija, un šo jauno vīna tirdzniecības konceptu plānots attīstīt tālāk.

"Mums ir izdevies izprast un piemēroties tirgus un mūsu pārstāvēto nozaru attīstības tendencēm 2008.gadā, un esam pārliecināti, ka šī pieredze ļaus mums piemēroties daudz dinamiskākām tirgus tendencēm 2009.gadā, spriež U.Pīlēns.

Holdingā ietilpst vairāk nekā 35 uzņēmumi un ražotnes, kas apvienotas patstāvīgi strādājošās uzņēmumu grupās, no kurām lielākās ir Aile grupa, MB Betons grupa, RK Metāls grupa, UPB Enerģija grupa, Nams UPB grupa, H&L studija, Arhitekta U.Pīlēna birojs u.c. Pēdējos gados dibināti arī jauni UPB meitas uzņēmumi Vācijā, Šveicē, Dānijā, Islandē, Zviedrijā. Patlaban UPB strādā vairāk nekā 1200 darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses