Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināta - No advokāta Lozes, "Tango projekta" un "Blaumaņu namiem" vēlas piedzīt vairāk nekā miljonu

Uzņēmējs Mārtiņš Lauva vērsies Rīgas apgabaltiesā ar prasību piedzīt 1,052 miljonus latu no advokāta Jāņa Lozes, viņam piederošā uzņēmuma "Blaumaņu nami" un tā īpašumā esošā "Tango projekta", aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Prasības pieteikums pieņemts izskatīšanai 23.janvārī.

Tiesneses Lidijas Pličas palīdze pastāstīja, ka starp abām pusēm tika noslēgts līgums, ar kuru Lauva aizdeva Lozem, "Tango projektam" un "Blaumaņu namiem" vairāk nekā vienu miljonu latu. Prasība tiesā iesniegta, jo aizdevuma summa netika atmaksāta.

Lietā kā trešās personas piedalās "Nordea" banka, kā arī uzņēmums "TA Projekts", kura pastarpināts īpašnieks ir Tautas partijas dibinātājs ekspremjers Andris Šķēle.

Lauva arī lūdz tiesu prasību nodrošināt, prasot apķīlāt trešajām personām piederošās SIA kapitāldaļas, ierakstīt ķīlas tiesību atzīmes uz Lozes, "Tango projekta" un "Blaumaņu namu" piederošajiem nekustamajiem īpašumiem. Uzņēmējs lūdz apķīlāt arī visus maksājumus, kas atbildētājiem pieder no trešajām personām.

Tiesa pirmdien nolēmusi lūgumu par prasības nodrošinājumu apmierināt. Šis lēmums nav pārsūdzams un izpildāms nekavējoties, paskaidroja tiesā.

"Tango projekta" izpilddirektors Ģirts Legzdiņš teica, ka ar Lauvu ir sāktas sarunas, lai situāciju atrisinātu. "Mēs atzīstam savas saistības un visiem spēkiem centīsimies situāciju atrisināt," viņš sacīja, plašāk iesniegto prasību tiesā nekomentējot.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka zvērināts tiesu izpildītājs izsolei izlicis advokātam Jānim Lozem pastarpināti piederošā uzņēmuma "Tango projekts" nekustamos īpašumus Tērbatas, Dzirnavu un Blaumaņa ielā, Rīgā, kur kompānija bija iecerējusi kvartāla rekonstrukciju. Izsoles paredzētas aprīlī. Visi šie īpašumi ir ieķīlāti par labu "Nordea" bankai, kurā ņemti hipotekārie kredīti.

Legzdiņš iepriekš norādīja, ka šī rīcība ir juridiska un saistīta ar "Tango projekta" parāda cedēšanu.

"Paziņojums par izsoli vēl nenozīmē, ka izsole notiks," norādīja Legzdiņš un piebilda, ka līdz izsoles sākumam uzņēmumam ir laiks sakārtot saistības ar banku. Legzdiņš uzsvēra, ka "Tango projekts" cer šīs saistības līdz aprīļa sākumam nokārtot, lai varētu turpināt projektu. "Tas ir mūsu mērķis," atzina Legzdiņš.

"Tango projekta" būvētajā kvartālā paredzēts izveidot pieczvaigžņu viesnīcu, dzīvojamās mājas, birojus, restorānus un kafejnīcas, nelielus veikalus, veselības, sporta un skaistumkopšanas centrus, trīs apzaļumotus iekšējos pagalmus. Kopējās investīcijas projekta realizācijā plānotas vairāk nekā 60 miljonu latu apmērā, ko paredzēts piesaistīt arī kā aizdevumus no bankām.

Pērn martā kļuva zināms, ka līdz ar izmaiņām nekustamo īpašumu tirgū kompānija "Tango projekts" uz laiku apturējusi kvartāla rekonstrukciju starp Tērbatas, K. Barona, Blaumaņa un Dzirnavu ielu.

(saskaņā ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses