Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

"Ober-Haus": sērijveida dzīvokļu cena janvārī samazinājās par 9,2%

Šī gada janvāris sākās bez pārsteigumiem, cenas samazinājās, turpinot pagājuša gada decembra tendenci - neremontētiem sērijveida dzīvokļiem cenas mēneša laikā samazinājās 8-10% robežās. Salīdzinot ar decembri, janvārī tās samazinājās par 9,2%, sasniedzot 866 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), liecina Ober-Haus apskats.

Vienas un divistabu dzīvokļiem vidējā cena bija 887 eiro/m2, bet trīs un vairāk istabu dzīvokļiem - 844 eiro/m2. Mazākais cenu samazinājums skar vienistabas dzīvokļus, lielākais - trīs un vairāk istabu dzīvokļus, kas ir saistīts ar lielajiem gan uzturēšanas, gan kredītmaksājumu izdevumiem, gan tirgū esošā piedāvājuma apjomu.

Praktiski visos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu cenas ir zem 1000 eiro/m2 robežas. Dārgākie dzīvokļi joprojām ir nopērkami Teikā, Āgenskalnā, bet zemākās cenas ir Bolderājā, Ķengaragā, Vecmīlgrāvī.

Gada sākumā nav palielinājusies aktivitāte jauno projektu tirgū. Cenas pēdējā mēneša laikā nav mainījušās - dzīvokļiem ar "balto" apdari tās vidēji ir robežās no 900-1000 eiro/m2, bet dzīvokļiem ar pilnu apdari - no 1200-1300 eiro/m2. Pircēji iegādājas dzīvokļus pabeigtās un jau daļēji apdzīvotās mājās.

Salīdzinoši sarežģītā situācijā nonākuši pircēji, kuri dzīvokli ir rezervējuši pirms gada vai vēl agrāk. Tagad, kad ir jānoslēdz pirkuma līgums ar attīstītāju, banka nepiešķir nepieciešamo summu iegādei, jo ir samazinājies īpašuma vērtējums vai kredītņēmēja pašreizējie ienākumi. Pircējs ir izvēles priekšā: zaudēt iemaksāto summu vai atrast iespēju samaksāt papildus iemaksu.

Lai nepazaudētu pircēju, attīstītāji nereti ir gatavi samazināt pirkuma summu līdz pat 25%.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses