Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LDz par 93 miljoniem eiro modernizē vilcienu kustības vadības sistēmu

Latvijas dzelzceļš (LDz) ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu laika periodā no 2005. gada līdz 2011. gadam veica vilcienu kustības vadības sistēmas modernizāciju, kuras ietvaros līdzšinējā, pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados uzstādītā tehniski novecojusī, releju bloķēšanas sistēma nomainīta ar modernu mikroprocesoru sistēmu.

Vilcienu kustības vadības sistēmas nomaiņa līdz ar signālu, pārmiju un pārbrauktuvju aprīkojuma modernizāciju tika veikta ES līdzfinansētā projekta Latvijas Austrumu - Rietumu dzelzceļa koridors ietvaros.

Jaunā sistēma būs piemērojama gan jaunas vilces un ritošā sastāva izmantošanai,  gan, pateicoties īpaši izstrādātam programmnodrošinājumam, tā ir pilnībā savietojama ar šobrīd izmantojamo ritošo sastāvu.

"Šis projekts ne tikai ļaus ievērojami uzlabot drošību uz mūsu sliežu ceļiem, kas ir viena no mūsu uzņēmuma prioritātēm, bet arī ievērojami atvieglos un padarīs efektīvāku vilcienu kustības vadību visā Austrumu – Rietumu dzelzceļa koridorā, atbilstoši mūsu Rietumu kolēģu pieredzei,” norāda LDz prezidents Uģis Magonis.

Jaunā sistēma automatizēs un tādējādi atvieglos vilciena maršruta sastādīšanas procesu un ļaus centralizēti vadīt vilcienu kustību nevis no katras stacijas, bet no vienota dispečeru centra.

Drīzumā paredzēts Jelgavas kustības vadības dispečeru centru pārcelt uz Vienoto dispečeru vadības centru Rīgā.

Projekta kopējās izmaksas sastāda 92 982 670 eiro (64 756 300 latus), no kuriem lielāko daļu – 67 463 223 eiro – nodrošināja ES Kohēzijas fonds 22 487 741 eiro sedza valsts, savukārt, 3 031 706 eiro no projekta izmaksām sedza LDz no saviem līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses