Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bremzējoties tirgum, daļa būvkompāniju apsver iespējas strādāt ārvalstīs

Līdz ar Latvijas nekustamā īpašuma tirgus sabremzēšanos un pasūtījumu skaita samazināšanos daļa Latvijas būvkompāniju apsver iespējas strādāt ārvalstīs, liecina būvfirmu aptauja.

PBLC valdes loceklis Jānis Lancers pastāstīja, ka kompānijas attīstības plānos patlaban ir rietumvalstu tirgi un jau pašlaik PBLC piedalās starptautiskā konkursā, kas radītu plašas attīstības iespējas kompānijai.

Viņš piebilda, ka raudzīties uz ārvalstu tirgiem uzņēmumu pamudinājusi krīze Latvijas nekustamo īpašumu tirgū, kad būvniecības apjomi samazinājušies par 20-25%. Lancers arī atzina, ka pēc šāda smaga tirgus krituma būvniecībai būs grūti atgūties.

Arī būvkompānijas "RE&RE" valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš pavēstīja, ka kompānija pašlaik apsver iespēju paplašināt darbību ārvalstīs - Krievijā, Ukrainā un Skandināvijas valstīs, tomēr konkrētu plānu uzņēmumam patlaban nav.

Pauniņš piebilda - lai gan pašlaik Latvijā nekustamo īpašumu un būvniecības tirgus samazinās, tas savā ziņā ievieš kārtību būvniecībā, atsijājot profesionālākās un spējīgākās kompānijas no vājākajām.

Savukārt būvkompānijas LEC padomes priekšsēdētājs Jānis Kols sacīja, ka uzņēmuma plānos pagaidām nav paplašināt darbību ārvalstīs. Viņš atzīmēja, ka pašlaik visā Eiropā ir vērojama sarežģīta situācija būvniecībā un ir liela konkurence, par ko liecina arī LEC iepriekšējā pieredze.

Arī "Skonto būves" prezidents Guntis Rāvis pastāstīja, ka patlaban kompānijai nav aktuāli raudzīties uz ārvalstu tirgiem. Rāvis paskaidroja, ka uzņēmumam ir iestrādes projektiem, kuri jau bija aizsākti iepriekšējos gados, un tie uzņēmumam būs aktuāli vēl vismaz pāris gadu.

Būvkompānijas "RBSSKALS" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ivonna Dzelme informēja, ka kompānijas stratēģijas plānos pirmām kārtām ietilpst nodrošināt pasūtījumu portfeli tepat Latvijā un tuvāko divu gadu laikā uzņēmums neapsver darbību ārvalstīs, neskatoties uz pašreiz valstī esošo krīzi nekustamo īpašumu un būvniecības jomā.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem pagājušajā gadā Latvijā būvniecības apjomi sasniedza 1609,7 miljonus latu, kas salīdzināmās cenās ir par 12,8% vairāk nekā 2006.gadā. Šogad tiek prognozēts apjomu kritums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses