Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

"Balsts": janvārī vidējā sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 7,5%

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena janvārī turpina samazināties straujā tempā - piedzīvots kritums par 7,5%, cenai par kvadrātmetru noslīdot zem 900 eiro, tā liecina nekustamā īpašuma kompānijas Balsts aprēķini.Kompānija arī norāda, ka banku kreditēšana patlaban ir kļuvusi īpaši piesardzīga un darījumi aizvien biežāk notiek skaidrā naudā - īpašumi tiek pirkti par personīgajiem līdzekļiem.

Tāpat novērots, ka šī brīža ekonomiskā situācija Latvijā un pasaulē ir samazinājusi iedzīvotāju uzticību dažādiem ieguldījumu veidiem un pēdējā laikā parādās pircēji, kas iegādājas dzīvokli kā investīciju. Uzreiz pēc pirkuma šādi dzīvokļi tiek izdoti uz īri.Gada sākumā cenas pārskatījusi arī daļa jauno projektu attīstītāju, kuriem 2008.gadā nav izdevies projektus izpārdot, secina _Balsta_ valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš. Viņš norāda, ka sērijveida dzīvokļu cenu straujā krituma rezultātā cenas tiek samazinātas diezgan būtiski - līdz pat 25% no iepriekšējās kvadrātmetra cenas. Pēdējā laikā pārdošanā arvien biežāk parādās jaunie projekti, kuros cenas līdzinās sērijveida dzīvokļu cenām - ir piedāvājumi pat par 900, 1000 eiro par kvadrātmetru.Īres segmentā savukārt aizvien lielāku klientu interesi piesaista pakalpojums "īre ar izpirkuma tiesībām", proti, īres maksa, kas tiek maksāta saimniekam, tiek ieskaitīta pirkuma cenā, un, ja pēc pāris gadiem īrnieks vēlas, var atpirkt dzīvokli par atlikušo summu, novērojuši _Balsta_ speciālisti. Uzņēmums arī prognozē, ka šis pakalpojums iegūs arvien lielāku popularitāti.

Vislielākais pieprasījums ir pēc vienas un divu istabu dzīvokļiem ar īres maksu 150-200 lati mēnesī. Aktivitāte īres segmentā ir salīdzinoši augsta, un, kā uzskata uzņēmuma pārstāvji, tā noteikti tāda arī saglabāsies. Viņi arī prognozē, ka cenu kritums vispirms apstāsies tieši šajā segmentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses