Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Avīze: arestē Latvijas piektā lielākā zemes privātīpašnieka Aigara Bedrīša īpašumus

Policija arestējusi Latvijas piektā lielākā zemes privātīpašnieka, Valmieras uzņēmēja, zemnieku saimniecības "Jaunpumpuri" un kompāniju "Ardis DB" un "Vidzemes sēta" īpašnieka Aigara Bedrīša īpašumus, otrdien raksta "Dienas Bizness" (DB).

Avīze, atsaucoties uz zemesgrāmatu informāciju, vēstī, ka pamats aresta uzlikšanai ir iespējamā nepieciešamība atlīdzināt materiālos zaudējumus un varbūtējā mantas konfiskācija uzsākta kriminālprocesa rezultātā.

Lēmumu par aresta uzlikšanu Bedrīša mantai pieņēmis Valmieras rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 2. nodaļas vecākais inspektors Jānis Kalniņš un apstiprinājusi Valmieras rajona tiesa, raksta DB un piebilst, ka Kalniņš pagaidām nekādu plašāku informāciju par kriminālprocesa būtību nav sniedzis, vien norādot, ka tas tiešām saistīts ar aizdomām par krāpšanu.

Savukārt pats Bedrītis DB pastāstījis, ka kriminālprocess sākts par dokumentu viltošanas un krāpšanas faktu, jo esot konstatētas viltojuma pazīmes mežu atjaunošanas plānos, kas iesniegti Lauku atbalsta dienestam. «Šāda situācija izveidojusies man nezināmu apstākļu dēļ, un manā rīcībā nav informācijas par to, kas un kādu apsvērumu dēļ manis iesniegtajos plānos izdarīja izmaiņas,» teicis Bedrītis.

DB raksta, ka uzņēmējs izziņas veicēju darbības pārsūdzējis, jo uzskatot piemēroto aizliegumu par nepamatotu, nesamērīgu un situācijai neatbilstošu, kas turklāt radot būtisku kaitējumu viņa uzņēmējdarbībai.

DB atgādina, ka pērn publicētajā Latvijas lielāko zemes īpašnieku sarakstā Bedrītis ieņēma piekto vietu ar viņam saskaņā ar Valsts zemes dienesta datiem piederošajiem 2534 hektāriem zemes. Ar 1719 hektāriem viņš ir arī Latvijas 15.lielākais mežu zemes īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses