Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Standard & Poor's pazemina Danske Bank reitingu

Reitingu aģentūra Standard & Poor’s Ratings Services (S&P) par vienu pakāpi - no A/A-1 uz A-/A-2 - pazeminājusi _Danske Bank Group _reitingu. Savukārt reitinga nākotnes perspektīva ir paaugstināta no negatīvas uz stabilu, informēja Danske Bank komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Zauere.

Reitinga pārskatīšana atspoguļo S&Pprognozes, ka Danske Bank arī turpmāk nāksies veidot ievērojamus uzkrājumus nedrošiem kredītiem Īrijas tirgū joprojām vājā Īrijas nekustāmā tirgus dēļ. Papildus tam S&P norāda uz izaicinājumiem arī atsevišķās nozarēs Dānijā.

Tajā pašā laikā S&P norādījis, ka Danske Bank biznesa pozīcijas ir stipras un tās likviditāte ir adekvāta.

"S&P lēmums pazemināt bankas reitingu bija negaidīts, ņemot vērā faktu, ka pēdējos divos ceturkšņos uzkrājumi nedrošiem kredītiem Īrijā, Ziemeļīrijā un Dānijā ir samazinājušies. Bez tam mēs esam paziņojuši par jauna biznesa modeļa ieviešanu Īrijā un sagaidām, ka uzkrājumi nedrošiem kredītiem nākamajos gados samazināsies," norāda Danske Bank Group finanšu direktors Henriks Ramlau-Hansens.

Publiskojot 2012.gada pirmā ceturkšņa rezultātus, Danske Bank paziņoja, ka National Irish Bank periodā no 2012.gada 1.aprīļa līdz 2014.gada beigām varētu būt nepieciešams veidot papildu uzkrājumus nedrošiem kredītiem piecu līdz septiņu miljardu Dānijas kronu (470 līdz 658 miljonu latu) apmērā. Tajā pat laikā komerciālo un investīciju nekustamo īpašumu portfeļi tiks pārvietoti uz jaunu, atsevišķu Danske Bank Group struktūrvienību, lai optimizētu portfeļa vērtību un nodrošinātu šīs kredītu portfeļa daļas kontrolētu likvidēšanu.

Danske Bank ir veikusi arī dažādas iniciatīvas, lai palielinātu ienākumus un samazinātu izmaksas, ar mērķi ievērojami uzlabot peļņas rādītājus un stiprināt tās kapitāla bāzi.

"Mums ir skaidrs mērķis pēc iespējas drīzāk atgūt iepriekšējo reitingu līmeni, ko realizēsim ar jau veikto un jaunu iniciatīvu palīdzību. Mēs esam viena no vislabāk kapitalizētajām bankām Eiropā, un ar kapitāla bāzi 159 miljardu Dānijas kronu (14,9 miljardu latu) apmērā pie kapitāla pietiekamības prasības 91 miljarda Dānijas kronu (8,55 miljardu latu) apmērā mūsu rīcībā ir ievērojams kapitāla buferis, kas šā gada pirmā ceturkšņa beigās pārsniedza 68 miljardus Dānijas kronu (6,4 miljardus latu)," norāda Ramlau-Hansens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses