Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Šogad jau pirmais atlīdzības pieteikums par zagtu velosipēdu

Saņemts pirmais apdrošināšanas atlīdzības pieteikums par no kāpņu telpas Mārupē nozagtu velosipēdu, ziņo apdrošināšanas sabiedrība Ergo.

Saskaņā kompānijas datiem, pērn vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par nozagtu velosipēdu sastādīja 250 latu.

Ergo apkopotie dati liecina, ka visaktīvāk velosipēdu zādzības tiek pastrādātas tieši sezonas sākumā – aprīļa beigās un maijā, kad pēc tiem ir vislielākais pieprasījums un nozagto pārvietošanās līdzekli ir iespējams ātri realizēt.

Kopš īpašuma apdrošināšanas polisē ir iekļauta velosipēdu apdrošināšana arī ārpus apdrošinātā objekta adreses, atlīdzībās par nozagtiem velosipēdiem ir izmaksāti vairāk nekā 5000 lati.

„Latvijā līdzīgi kā citviet pasaulē velokultūras popularitāte arvien pieaug, un šī tendence likumsakarīgi ietekmējusi arī pieprasījumu pēc iespējas apdrošināt velosipēdu un saņemt atlīdzību, piemēram, zādzības gadījumā. Latvijā nav iespējams iegādāties apdrošināšanas polisi atsevišķi tikai velosipēdam, savukārt apdrošinot kustamo īpašumu, Ergo polisē iekļauj arī velosipēda apdrošināšanu, kas paredz atlīdzības izmaksu pat tad, ja velosipēds ir nozagts ārpus īpašuma, piemēram, pie veikala,” stāsta Ergo Īpašuma apdrošināšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš.

Saskaņā ar tirgus izpētes datiem, velosipēdu tirdzniecības vietās Rīgā vidējā cena par vienu pilsētas velosipēdu ir mērāma robežās no 160 līdz 300 latiem.

Novērojumi liecinot, ka pēdējo trīs gadu laikā ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc profesionāliem sporta velosipēdiem, ko nenoliedzami veicinājusi dažādu velomaratonu popularitāte, kā arī sabiedrības tendence izkopt arvien aktīvāku un veselīgāku dzīvesveidu.

Ergo dati liecina, ka iepriekš visbiežāk tika zagti velosipēdi, kas bez uzraudzības atstāti publiskās vietās ar lielu cilvēku plūsmu, piemēram, pie veikaliem, kafejnīcām, uz ielas vai pazemes autostāvvietās, kā arī pie sabiedriskām un apsargātām ēkām, piemēram, skolas, pasta u.c. Savukārt šobrīd pieaug to gadījumu skaits, kad velosipēdi tiek nozagti no to īpašnieku dzīves vietām – dzīvokļiem, slēgtām māju kāpņu telpām, šķūnīšiem, balkoniem, pagalmiem un garāžām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses