Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Savickis: Nav svarīgi, kurš ir Krājbankas administrators, bet kāds ir viņa plāns

Tiesa līdz 27. decembrim atlikusi jautājuma skatīšanu par iesniegto AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas pieteikumu, bet diemžēl nav informācijas, kādēļ tiesa ir devusi tik garu termiņu trūkumu novēršanai, jo kavēšanās var radīt šķēršļus tālākajā maksātnespējas procesā, uzksata Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienības valdes loceklis Valdis Savickis.

"Masu informācijas līdzekļos izskan dažādas versijas un pārdomas par to vai, FKTK ieteiktais Latvijas Krājbankas administratora kandidāts atbilst vai neatbilst izvirzītajām augstajām prasībām. Mūsu ieskatā šobrīd būtiskākais jautājums nav tas, kurš tiks apstiprināts par administratoru šajā kredītiestādes maksātnespējas procesā, bet gan tas, kādu attīstības scenāriju administratora kandidāts redz - vai tā būs bankrota procedūra, vai tomēr visi līdzekļi un pūliņi tiks veltīti tam, lai pasludinātu šīs kredītiestādes sanācijas procesu, atrastu stratēģisko investoru un tādā veidā maksimāli apmierinātu visus kreditoru prasījumus."

Viņš norāda, ka pagaidām nav dzirdēts, ka iespējamā sanācija tiktu vispār apspriesta, tāpēc viņš Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienības valdes vārdā aicina izvirzīt šo jautājumu par prioritāru un aktīvi diskutēt par to. Viņaprāt šāds risinājums būtu izdevīgs ne tikai privātajiem ieguldītājiem, bet arī valsts un pašvaldību iestādēm un uzņēmumiem, kuri nav pakļauti likuma par garantētās atlīdzības izmaksu EUR 100 000 (LVL 70 000) apmērā.

"Ievērojot kredītiestāžu maksātnespējas procesa īpatnības, kreditoru viedoklis bankrota procedūras ietvaros netiek ņemts vērā, jo nav paredzēts sasaukt kreditoru sapulces. Savukārt sanācijas procesā kreditoriem ir dota iespēja ietekmēt ar saviem lēmumiem procesa gaitu, tiek sasauktas kreditoru sapulces un tiek ievēlēta kreditoru komiteja. Mēs esam pārliecināti, ka tikai sanācijas process ļautu maksimāli apmierināt kreditoru prasījumus, jo bankrota procedūras ietvaros visa manta tiks pārdota izsolēs. Ņemot vērā šī brīža ekonomisko situāciju, ieguvums no mantas pārdošanas izsolēs būtu minimāls," uzskata V. Savickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses