Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ošlejs: Krievijas pilsoņu ieguldījumi nekustamajā īpašumā Latvijā nav laba investīcija

Krievijas pilsoņu ieguldījumi nekustamajā īpašumā Latvijā nav laba investīcija, šodien 7.starptautiskajā biznesa kontaktu forumā Baltijas valstis. Quo vadis? sacīja ekonomists Jānis Ošlejs.

Viņš stāstīja, ka ekonomikas problēmās nokļuvušajās eirozonas valstīs problēma bijusi tā, ka tās savulaik saņēma pārāk daudz investīciju no eirozonas, jo valdīja uzskats, ka šīs valstis ir ļoti stabilas. Investīcijas netika ieguldītas sektoros, kas nodrošina eksportu, bet gan nekustamajos īpašumos.

"Latvija mēģina veicināt investīcijas nekustamo īpašumu sektorā, piedāvājot Krievijas pilsoņiem iespēju iegūt vīzas, ja tie iegādājas īpašumu Latvijā. Tas ir nepareizi, jo tādējādi mēģinām atkārtot to, ko darīja spāņi, kad, centienos pacelt ekonomiku, viņi pārdeva vāciešiem villas. Princips ir līdzīgs. Ja investīcija nonāk patēriņā, tā nav laba investīcija," uzsvēra ekonomists.

Ošlejs uzskata, ka valstis var kļūt bagātas ar rūpnieciskās ražošanas un eksporta palīdzību, nevis mākslīgi paaugstinot nekustamā īpašuma cenu līmeni.

"Jāsaprot, ka Latvijā uzņēmumi nodarbina vietējos iedzīvotājus. Ja vietējais cilvēks par uzņēmuma piedāvāto algu nevarēs iegādāties nekustamo īpašumu, jo cenas ir mākslīgi paceltas, uzņēmējam nāksies pacelt algas vai arī iedzīvotāji pametīs valsti," skaidroja Ošlejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses