Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latkovskis ģenerālprokuroram lūdz pārbaudīt, vai valsts un pašvaldība līdzekļus noguldījusi izdevīgi

Pēc Saeimas deputāta Aināra Latkovska (Vienotība) rīcībā esošās informācijas vairākas pašvaldības un valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības bija noguldījušas a/s Latvijas Krājbanka ievērojamas naudas summas, kam, iespējams, piemērota pašreizējai tirgus situācijai neatbilstoši zema procentu likme. Viņš lūdzis ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram pārbaudīt, par kādām summām un procentu likmēm citas pašvaldības un valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības veikušas noguldījumus Krājbankā.

Piemēram, Rīgas domes 10 miljonu latu depozītam gada likme esot bijusi tikai 1%, iesniegumā Ģenerālprokuratūrai norāda Latkovskis. Latkovskis lūdz ģenerālprokuroru pārbaudīt, vai arī citu noguldījumu procentu likmes nav mazākas kā citiem  Krājbankas noguldītājiem par līdzīgu laika posmu un vai tās atbilst vidējām likmēm tirgū.

Deputāts arī vēlas noskaidrot, vai attiecīgo pašvaldību, valsts un pašvaldību uzņēmumu amatpersonas, kuras pieņēmušas lēmumu par līdzekļu izvietošanu attiecīgajā bankā, viņu radinieki vai viņiem piederošās kapitālsabiedrības nav saņēmušas kādus īpaši izdevīgus komercbankas pakalpojumus vai citus mantiskus vai citāda veida labumus, kas varētu liecināt par iespējamiem likuma Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses