Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dombrovskis: Pagaidām par skaļu teikt, ka sācies pasaules finanšu krīzes otrais vilnis

Pagaidām ir par skaļu teikt, ka sācies pasaules finanšu krīzes otrais vilnis, šādu viedokli trešdien Radio 101 pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš atzina, ka patlaban kopā ar Finanšu ministriju tiek vērtēta finanšu krīzes ietekme uz ekonomisko attīstību. Vērtējot krīzes iespaidu uz Latviju, kuras ekonomiskās izaugsmes tempi šobrīd pārsniedz prognozētos un kuras izaugsme ir orientēta uz eksportu, ir svarīgi, kas notiek pārējās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Savukārt Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā premjers atzina, ka sabalansēts budžets Latvijā varētu būt gaidāms 2014.gadā, bet budžets ar pārpalikumu - 2015.gadā.

Latvijas Radio Dombrovskis arī atzina, ka valstij piederošās AS Citadele banka pārdošanā nav novilktas sarkanās līnijas, kas liegtu to pārdot krievu investoriem. Premjers atzina, ka priecātos, ja Latvijā ienāktu spēlētājs no Eiropas Savienības valstīm, Vācijas vai arī ASV, taču sarkanās līnijas nav novilktas.

Jau ziņots, ka Latvija vērtē un modelē dažādus iespējamos rīcības scenārijus turpmākajai situācijas attīstībai pasaules ekonomikā, šodien pēc tikšanās žurnālistiem apliecināja Valsts prezidents Andris Bērziņš un Dombrovskis.

Bērziņš informēja, ka šodien tikšanās laikā puses ļoti rūpīgi izvērtējušas ekonomiskās situācijas attīstību pasaulē, kā arī pārrunājušas iespējamos ASV attīstības scenārijus.

Arī premjers apliecināja, ka valdība ļoti rūpīgi seko līdzi notikumiem pasaules tirgos un Finanšu ministrijai doti konkrēti uzdevumi šajā jautājumā.

Valdības vadītājs norādīja, ka sarežģītā situācija pasaulē var atsaukties uz eirozonas attīstību un arī uz Latvijas attīstību. Patlaban ekonomikas pieaugumu lielā mērā nodrošina eksports, kura turpmākā izaugsme būšot ļoti atkarīga no situācijas globālajā ekonomikā.

Tāpēc Latvija ļoti rūpīgi sekojot līdzi un vērtējot iespējamos darbības modeļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses