Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Coface: Latvijā pašlaik nekas neliecina par otro krīzes vilni

Nav pamata runāt par otrā krīzes viļņa pazīmēm Latvijā, uzskata starptautiskie darījumu apdrošinātāji Coface Latvia.

„Maksājumu disciplīna saglabājas nemainīgi laba, kas ir pozitīva indikācija un liecina par darījumu vides stabilitāti. Arī lielākā daļa Latvijas uzņēmumu uzrāda labākus darbības rezultātus nekā tika prognozēts, aug kredītlimitu apjomi – šie kritēriji ļauj secināt, ka Latvijā pašlaik nav pamata runāt par otrā krīzes viļņa tuvošanos”, pauž Māris Lukins, starptautisko kredītrisku apdrošinātāju Coface Latvia vadītājs.

Māris Lukins uzsver, ka Latvijas uzņēmumiem izdevies saglabāt stabilitāti, jo tiešo tirdzniecības sakaru īpatsvars ar Eiropas dienvidu valstīm ir mazs un maksājumu krīzes Itālijā, Portugālē vai Spānijā nav tieši ietekmējušas mūsu uzņēmumus.

Coface Latvia eksperts atzīmē: „Rūpniecības produkcijas apjomi Latvijā šogad uzrāda augošu tendenci. Mūsu ražotāji pamatā ir mazie un vidējie uzņēmumi, kuri jau reiz pārdzīvojuši krīzi, izdarījuši savus secinājumus un atraduši stabilus nišas pakalpojumus un tirgus – ražo dažādas iekārtas un to sastāvdaļas, sniedz citus pakalpojumus”.

Tajā pašā laikā Coface Latvia vadītājs vērš uzmanību uz to, ka Latvijas kaimiņu tirgos, piemēram, Igaunijā vai Dānijā šogad novērots uzņēmumu maksātnespējas gadījumu pieaugums un atsevišķos sektoros pat bankroti kā, piemēram, gaļas apstrādes sektorā Igaunijā.

„Secinājums ir viens - ieteiktu uzņēmējiem joprojām rūpīgi izvērtēt sadarbības partnerus, interesēties par kredītatskaitēm un parādu vēsturi, lai nepakļautu savu biznesu riskiem,” iesaka Coface Latvia vadītājs M.Lukins. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses