Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Baltijas dārzeņiem zaudējumus ap 400 000 latu apmērā pērn radīja eColi krīze

Kooperatīvā sabiedrība Baltijas dārzeņi pērno gadu pabeigusi ar 376 900 latu zaudējumiem pēc nodokļu nomaksas, raksta Db.lv.

2011.gada maijā un jūnijā visā ES tirgū izveidojās dārzeņu realizācijas krīze, kas saistīta ar E.Coli baktērijas izplatību, kā rezultātā Krievija uz laiku slēdza savu tirgu ES dārzeņu produkcijai. Pieprasījums pēc dārzeņu produkcijas ES strauji samazinājās par par 10 – 85%, ar ko arī izskaidrojami kooperatīva finansiālie zaudējumi.

Baltijas dārzeņu kopējais neto apgrozījums 2011.gadā bijis 9,658 milj.Ls, kas ir par 113,973 tūkst.Ls mazāk nekā 2010.gadā, liecina Lursoft dati.

2011.gadā Baltijas dārzeņi realizēja biedru un citu piegādātāju produkciju par kopējo vērtību 9,318 milj.Ls. Lai kooperatīvs varētu pilnvērtīgi nodrošināt biedru produkcijas pārstrādi un realizāciju, kooperatīvs pārņēma ražošanas un loģistikas funkcijas, atsakoties no šo pakalpojumu pirkšanas, kā rezultātā 2011.gadā kooperatīvā strādājošo darbinieku skaits palielinājies no 22 līdz 65.

Kooperatīvā sabiedrība dibināta 2005.gada nogalē un pagājušā gada beigās tā apvienoja jau 16 dārzeņu audzēšanas saimniecības.

Jau ziņots, ka pēc pērnā gada krīzes un zemajā cenām šogad dārzeņu cenas ir salīdzinoši augstas. Šā gada vēlais un vēsais pavasaris bijis par iemeslu vēlākām ražām, kā rezultātā dārzeņu tirgū cenas turas augstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses