Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizņemties var arī pusmūžā

Lai gan Latvijas sabiedrībā pastāv mīts, ka cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas nav iespējams saņemt aizdevumu mājokļa iegādei, jo bankas baidās no iespējamām grūtībām saistību izpildē, kas kredītņēmējam var rasties, sasniedzot pensionēšanās vecumu, tomēr tas neatbilst patiesībai.

Kredītiestādēs parasti nav noteikts vecuma ierobežojums, līdz kuram ir iespējams saņemt mājokļa kredītu. Turklāt mūsdienās daudzās profesijās ir iespējams strādāt arī ļoti cienījamā vecumā un pārtraukt profesionālo darbību tikai tad, kad gadu skaits ir ievērojami lielāks par valstī noteikto pensionēšanās vecumu, norāda banka Luminor

Cilvēki vecumā pēc 50 gadiem visbiežāk iegādājas nekustamo īpašumu, jo vēlas mainīt savu mājokli pret mazāku vai tieši pretēji – lielāku, ja par esošo mājokli nav kredītsaistību. Pēc pusmūža sasniegšanas cilvēki iegādājas jaunu dzīvesvietu arī saistībā ar privātām pārmaiņām, piemēram, pēc laulības šķiršanas, vai saistībā ar profesionālām pārmaiņām, piemēram, pārejot uz attālināta darba ritmu. Tāpat arī ir iespējams, ka vecumā pēc 50 gadiem cilvēki iegādājas mājokli, kurā vēlētos pavadīt mūža otro pusi, un pārceļas no Rīgas uz Pierīgu, no reģiona pilsētas uz laukiem vai tieši pretēji – no mazapdzīvotas vietas uz tādu, kura ir blīvāk apdzīvota un kurā līdz ar to ir vieglāk pieejama ikdienā nepieciešamā infrastruktūra, veselības aprūpes iestādes un kultūras pasākumi.

"Aizdevuma piešķiršanas izvērtēšanas kritēriji visiem ir vienādi – tie ietver personas ienākumu līmeni, esošās saistības, kredītvēsturi, kā arī aizņēmēja spēju veikt kredīta atmaksu visa termiņa garumā," uzsver bankas Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses